Как групировките на 90-те въртят схеми с паркингите в София.

...
Как групировките на 90-те въртят схеми с паркингите в София.
Коментари Харесай

Как групировките на 90-те въртят схеми с паркингите в София

Как групировките на 90-те въртят схеми с паркингите в София. Столичното общинско сдружение „ Център за градска подвижност “, което дава отговор за паркингите и събира десетки милиони левове годишно такси от синята, зелената зона и паяците, е пред банкрут и няма средства да строи нови обекти, макар митингите на жители поради новата организация на придвижването по булевардите „ Патриарх Евтимий “, „ Витоша “ и „ Фритьоф Нансен “.

И по какъв начин да е другояче, откакто общинската компания от дълго време

е брутално източвана през неизгодни контракти за наем на притежаваните от нея паркинги, стана ясно от инспекция, подредена от кмета Васил Терзиев.
Срещу 10-20 хиляди лева на година, фрагменти на някогашните ВИС-2 и СИК си докарват милиони левове облаги от такси за паркоместата, които в София са извънредно дефицитни. Схемата вид „ кон за кокошка “ си върви към този момент 15 години. През това време отпред на ЦГМ се сменят няколко началници. Всички те, най-малко по документи, се разписват против относително скромни заплати, което не им пречи през днешния ден да са милионери.

Контактите с хора от групировките не всеки път са безпроблемни за шефа

на общинските паркинги в София. В устрема си да докопат преференциални контракти, някогашните мутри не сортират средства. Твърди се, че сходно недоразумение е причина през 2011 година да бъде разпален жилището на тогавашния началник на ЦГМ Марчело Доковски. Жилището пламва на разсъмване, а в опит да измъкне на открито сина си, Доковски самичък се задушава. Последвалото следствие потвърди, че пожарът е тенденциозен.

За любовта граници няма! Рупърт Мърдок се ожени отново на 93 години 03.06.24 10:20 Как групировките на 90-те въртят схеми с паркингите в София 03.06.24 10:15 На българите не им е значимо да гласоподават, твърдите ядра ще решат кой ще ни ръководи след 9 юни 03.06.24 10:01 Ключовата роля на Изкуствения разсъдък в намирането на мечтаната работа (ВИДЕО) 03.06.24 09:30 Урсузът Лайнен се довлече през вчерашния ден в Пловдив, с цел да поддържа една крадлива мутра 03.06.24 09:18

Неизвестни лисват туба с нафта под входната врата и драсват клечката. Както постоянно става у нас, полицията по този начин и не откри улики против причинителите и поръчителите на огнения атентат. Срещу Марчело Доковски приживе има куп сигнали за крупни далавери в паркингите, само че те непроменяемо са поставяни на трупчета от прокуратурата. След гибелта му всичко е заметено дефинитивно под килима.

Оперативно забавен за Министерство на вътрешните работи и прокуратурата е и наследникът на Доковски – Симеон Арнаудов.

Преди да поеме общинската компания, Арнаудов е началник на ДАИ, където по това време се вихрят купища кавги с продажба на шофьорски книжки и рекет над тирове и рейсове. Криминалисти са безапелационни, че схемите се покровителстват от най-високо равнище, само че Арнаудов съумява да резервира поста си, въпреки негови подчинени постоянно да са задържани. Уволнен е от ДАИ едвам откакто рейс с неизрядни документи катастрофира на автомагистрала „ Тракия “ и погребва шестима пасажери.
Изчегъртването на Арнаудов е за малко. Само няколко месеца по-късно той се връща на бял кон като началник на паркингите в София. Редовите чиновници в столичното сдружение бързо са скандализирани от държанието на своя нов шеф, което е по-подходящо за необут на силова формация.

Симеон Арнаудов стартира да идва на работа с конвой от два струващи стотици хиляди левове черни джипа. В единия се вози той, а другият е непокътнат за двамата му охранители. От кого ли го пазят?

Подобно на предшественика си Марчело Доковски,

и Симеон Арнаудов продължава да подписва контракти за наем против жълти стотинки на общински паркинги с хора от групировките. Все отново при него стартират схеми и с публичните поръчки. ЦГМ небрежно раздава над 15 млн. лв.. Сценарият на състезанията е еднакъв. За да завоюва „ вярната компания “, всички останали участници в състезанието са авансово отстранени по официални аргументи.

За съмнителните състезания има голям брой журналистически следствия, само че от Столична о6щина не се впечатляват въобще от разкритите скандални обстоятелства.

Докато Симеон Арнаудов подписва странни контракти за наем на паркинги и раздава милиони, фамилията му внезапно се замогва.

Шефът на ЦГМ, който със скромната си заплата заплаща за конвой и защита,

се мести да живее в струваща над 1 милион лв. къща в столичния кв. „ Драгалевци “. Отделно от това, той и брачната половинка му Ина се снабдяват с голям апартамент в София, няколко паркоместа, гаражи и част от постройка в курорта Слънчев бряг. Ина Арнаудова влага големи суми и в бизнес. Създадената от нея компания „ Грийн такси “, чийто капитал е скромните 2000 лева, съумява да купи десетки хибридни коли „ Тойота Приус “. Струващите над 50 000 лева коли са боядисани в зелено и пуснати като таксита из София.

Амбициозната Ина Арнаудова стартира и бизнес с товарни транспорти, а нейни съдружници са татко и наследник с семейството Фандъкови, родом от Самоков. Също като някогашната кметица на София Йорданка Фандъкова. Не е ясно дали имат роднинска връзка с нея. Медийните изявления за внезапното замогване на семейство Арнаудови цели 4 години не вършат усещане на тогавашния кмет на София. Шефът на ЦГМ е разкаран едвам през 2016 година след скандал с извършена от него поръчка за 60 навеса на спирки. Договорът е сграбчен от брачна половинка на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева.

От оповестените тогава в медиите документи излиза наяве,

че депутатската компания е предложила в пъти по-висока цена от останалите претенденти, само че е определена за победител. Сигурно инцидентно!
Покрай уволнението на Симеон Арнаудов стана Ясно, че в управлението на ЦГМ се в намърдала и експертката по туризъм Надя Маринова. Преди да поеме контрола над паркингите в София, госпожата е зам.-министър на туризма.

Маринова явно има мощен политически тил, щом влиза в борда на шефовете на общинската компания единствено няколко месеца откакто министър председателят Бойко Борисов я уволнява поради фотоси по какъв начин спи мъртвопияна в столично заведение.

Между другото, като зам.-шеф на ЦГМ за известно време се подвизава

и синът на служебния министър председател Димитър Главчев – Михаил, който е по-известен с кариерата си на ММА войник.
Проверката в ЦГМ, поръчана от кмета на София Васил Терзиев демонстрира, че безобразните контракти за наем на паркинги не престават да се подписват и при наследника на Симеон Арнаудов – Християн Петров. Господинът също не е инцидентен човек. Преди да поеме ЦГМ през 2016 година, той е консултант на Бойко Борисов и управлява Столичната организация за приватизация. По времето на Петров столичното сдружение подписа скандалния контракт за въвеждане на електронна билетна система в градския превоз, чиято цена от 100 млн. лв. изуми специалистите.

Обвиненията към Петров, че цената е повишена няколко пъти, въобще не му пречат да изкара цели 3 години отпред на ЦГМ, а през това време общинската компания продължава да натрупа още десетки милиони задължения. През 2019 година Християн Петров въпреки всичко освобождава поста, с цел да бъде определен като общински консултант от ГЕРБ. Паралелно с политическа кариера ексшефът на паркингите стартира и мощен бизнес с недвижими парцели. Днес той е шеф или съучастник в десетки компании, които имат или строят бизнес здания и блокове за стотици милиони левове.

И настоящият началник на ЦГМ Димитър Дилчев очевидно не вижда нищо неправилно

в отдаването за без пари на апетитни столични паркинги на мутренски компании. Той е назначен през 2019 година, откакто не съумява да завоюва, нов мандат като кмет на столичния регион „ Студентски “, повдигнат от ГЕРБ. По остаряла традиция и Дилчев няма никакъв професионален опит по, тематиката, само че като вярна партийна номенклатура е организиран с нова работа като шеф. Докато е отпред на ЦГМ, Димитър Дилчев възобновява десетки остарели контракти за наем на паркинги.

Условията са още веднъж сходни – общинската компания получава жълти стотинки като наем, а частниците прибират големи облаги.

Все отново по негово време общинската компания е съумяла да се снабди с нов под земята гараж в топ центъра на София. Друг е въпросът дали платените милиони левове си костват. Колкото и неуместно да звучи, Дилчев даже не си прави труда да уведоми за договорката кмета на София. Столичните общинари схванаха за купения под земята гараж едвам предходната седмица, около митингите, че живеещите в центъра няма къде да паркират.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР