Мечтата на ПП-ДБ е да бъдат опозиция и да разобличат

...
Мечтата на ПП-ДБ е да бъдат опозиция и да разобличат
Коментари Харесай

Румяна Коларова: На тези избори нищо не е сигурно

Мечтата на ПП-ДБ е да бъдат съпротива и да разобличат Борисов и Движение за права и свободи. Това мнение изрече политологът Румяна Коларова в студиото на Би Ти Ви.

На изборите нищо не е несъмнено. Една седмици преди изборите излизат всевъзможен тип изненади. Тоест, може нещата да се извърнат, добави тя.

Независимо от това, което ще се случи на тези избори, Коларова бе безапелационна, че българските политици би трябвало да се възпитат да бъдат европейци в своето ръководство.

В България постоянно ще ръководи коалиция и то освен от две партии. Тоест, би трябвало да се научим да управляваме по европейски. Коалиционно съглашение би трябвало да има и това е наложително.

Румяна Коларова се опита в резюме да изясни и обстановката към абсурда със Сребреница. Според нея не се е схванало дали той е в интерес на Русия и Сърбия, или на Европейския съюз. Публикуването на грамата, изпратена от служебния министър председател, може да е била просто част от една игра. А тези, които предизвикаха изключителното съвещание, са хора, чийто рейтинг се срутва. И с този ход може би се пробват да извърнат рейтинга (…) Но ГЕРБ освен в този момент, изобщо имат като приоритет да се придържа към позицията на ЕНП, посочи Коларова.

Що се отнася до проваленото съвещание на Народното събрания – това демонстрира, че Конституцията работи. Това демонстрират и реакциите на държавното управление във връзка с тематиките, които депутатите се пробват да издигнат. Свикването на Народно събрание по искане на народните представители – това е нещо позитивно. Но е позитивно и това, че беше блокирано изключителното съвещание, счита политологът.

Румяна Коларова посочи и още един факт, който не е за подценяване. И той е, че в цяла Европа върви едно преоритентиране – дали ще вървите след либералите, или след консерваторите. С други дуби - има разбъркване на пластовете и в Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР