Полските сили за гранична охрана съобщиха, че са били нападнати

...
Полските сили за гранична охрана съобщиха, че са били нападнати
Коментари Харесай

Полски граничари използваха водни оръдия срещу мигранти, които ги замеряха с камъни

Полските сили за гранична защита оповестиха, че са били нападнати с камъни от мигранти по границата с Беларус и са дали отговор с водни оръдия, съобщи Асошиейтед прес.

Службата за гранична защита помести видеоклип в Туитър, показващ по какъв начин водните струи биват ориентирани през границата към група мигранти в спонтанен лагер. Всичко това става при извънредно студено време на открито.

Полската полиция съобщи, че един неин чиновник е тежко ранен. Откаран е в болница с кола за спешна помощ и евентуално е с фрактура на черепа, откакто е бил ударен с предмет.

Това е съществено изостряне на миграционната и политическа рецесия, обвързвана с ситуацията по границата, където животът на хиляди мигранти е изложен на заплаха, отбелязва Асошиейтед прес.

Полското министерство на защитата заяви, че военнослужещи и други сили за защита на границата са били нападнати с камъни и други предмети.

То добави, че беларуските сили са пробвали да разрушат заграждения по общата граница, а вътрешното министерство разгласява видео, на което мигранти пробват да съборят ограда.

Няма никакъв метод, по който да може да се ревизира посредством самостоятелен източник какво се случва на границата, тъй като въведеното в Полша изключително състояние попречва достъпа до региона на кореспонденти и правозащитници. В Беларус публицистите също се сблъскват със съществени ограничавания при отразяването, а на границата са единствено малко на брой от тях.

Днес в един миг самостоятелната полска телевизия Те Фау Ен 24 трябваше да разчита на фрагментите на Си Ен Ен, с цел да покаже картина от границата, която да не е филтрирана от управляващите.

Също през днешния ден се чака полският парламент да прегледа законодателно предложение, което да уреди режима за придвижване на жителите в региона на границата с Беларус, откакто в края на този месец изтече срокът на изключителното състояние.

То беше въведено при започване на септември предвид на засилените опити на мигранти от Близкия изток да влязат в Полша през границата с Беларус.

Това е част от източната граница на Европейския съюз, а Европейски Съюз упреква властническия режим на беларуския президент Александър Лукашенко в образуване на миграционна рецесия за да сложи напрегнат Евросъюза.

Европейски Съюз упорства пред самолетните компании да спрат да транспортират сирийци, иракчани и други към Беларус.
В същото време иракското държавно управление прикани жителите си, които са блокирани на полско-беларуската граница, да се приберат в родината си.

Около 200 иракски жители, пристигнали в Беларус с желанието да влязат в Европейски Съюз, са потърсили съдействието на иракското посолство в Русия, с цел да се върнат в Ирак, заяви пред Интерфакс представител на дипломатическото посланичество.

Той добави, че в четвъртък ще има евакуационен полет, а всички искащи да се върнат в Ирак сега се намират в беларуската столица Минск и чакат полета. Не е имало никакви проблеми с транспорта на мигрантите от границата към Минск, уточни дипломатът пред Интерфакс, а беларуските управляващи са оказали цялото належащо подпомагане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР