Полските храни и сътрудничеството в енергетиката ще са на челно

...
Полските храни и сътрудничеството в енергетиката ще са на челно
Коментари Харесай

Президентът Дуда ще обсъжда износ на полски храни и енергетиката в Катар и ОАЕ

Полските храни и съдействието в енергетиката ще са на челно място в дневния ред на президента на Полша Анджей Дуда по време на визитите му в Катар и Обединените арабски емирства, сподели най-високопоставеният външнополитически асистент на президента, заяви организация ПАП за Българска телеграфна агенция.

В Катар Дуда ще участва на конференция на Организация на обединените нации за най-слабо развитите страни.

Веднага след привършване на тридневната му работна аудиенция в Катар в понеделник, Дуда ще замине на публично посещаване в ОАЕ, където ще бъде до сряда.

Марчин Пшидач – началник на службата на Дуда по външна политика, сподели през днешния ден на брифинг преди отпътуването за Катар, че президентът желае да усъвършенства възможностите на полските бизнесмени в Близкия изток.

Ролята на полската дипломация, както я дефинира президентът, е да отваря порти и да дава зелена светлина на полския бизнес, който желае да работи в азиатските, африканските или близкоизточните пазари, сподели Пшидач.

Той сподели още, че президентът желае да се концентрира върху популяризирането на полските храни в Катар и да отвори нови пазари за полските фермери.

" В същото време, те (близкоизточните държави) изнасят енергийни артикули, продължи Пшидач. За да защитим Европа от всякакво съветско въздействие в енергетиката, е належащо да търсим нови пътища за съдействие и нови сътрудници ".

Пшидач сподели също, че африканските и азиатските страни постоянно са уязвими към съветска дезинформация.

" Днес би трябвало да разбираем на нашите сътрудници от Юга какво съставлява съветската инвазия в Украйна и какви са нейните аргументи и цели ", сподели Пшидач пред публицисти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР