Полска компания закупува ремонтирани вагони от завода в Септември. Този

...
Полска компания закупува ремонтирани вагони от завода в Септември. Този
Коментари Харесай

Полска компания купува ремонтирани вагони от завода в Септември

Полска компания закупува ремонтирани вагони от завода в Септември. Този и още шест контракти сред български и полски компании на обща стойност за над 30 млн. евро ще бъдат подписани в границите на днешния двустранен бизнес конгрес. Събитието, което е проведено от икономическите министерства на България и Полша бе намерено от заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев, а в него присъединяване взеха над 200 компании от двете страни. На формалната гала във Варшава участва и Витолд Словик, заместник-министър на икономическото развиване на Полша. Проявата се реализира в границите на формалното посещаване на президента Румен Радев.

„ Обменените визити на високо политическо равнище се реализират в извънредно подобаващ миг, когато стопанските системи ни са в напредък, а връзките сред бизнеса от двете страни непрекъснато се заздравяват и развиват “, сподели заместник-министър Манолев. По думите му за предходната година износът ни за Полша възлиза на над 585 млн. евро, а двустранният стокообмен надвишава 1,6 милиарда евро. Той показа част от преимуществата, които страната ни може да предложи и акцентира ангажираността на Министерството на стопанската система за реализацията на повече взаимни планове.

„ Днес ще бъдат подписани контракти сред български и полски компании в редица браншове от съвместен интерес – за закупуване на пчелен мед от България; за продажба и ремонт на вагони; за импорт на месо и мляко и други “, заяви Александър Манолев. Сред договорите са този за продажба и ремонт на 40 товарни вагона от България, който се подписва сред цех „ Септември “ и Група „ ЗУЕ “. Обемът на поръчката ще подсигурява работа на цялостен потенциал за българското предприятия като се водят договаряния броя на вагоните да бъде удвоена.

Полската компания „ КОРПО БИО “ ООД ще купува български пчелен мед от производителя „ ЙОТ ГИ ВАЛ “ ООД. Обемите ще стартират с 5 млн. евро през идната година и рамково съглашение за 20 млн. евро за идващите 4 година Още един контракт в хранително-вкусовата индустрия се подписва с полската „ КОНТРАКТУС “ ООД, която започва импорт на мляко и месо с рамков контракт за 10 млн. евро. Българският контагент е „ СИ КОМЕРШЪЛ “ ООД.

Български-полски консорциум ще кандидатства за построяването на билетната система на София. Това ще стане по силата на подписано съглашение сред компания “Балкантел “ и полската компания „ Мера “. Същевременно български компании ще вземат участие построяването на инфраструктурни планове в Полша. Компания „ Гигастрой “ ООД и група “ЗУЕ “ ще си партнират при строителството на жп обекти. Дружествата „ Ава Транс “ ООД и „ Тритекс “ ООД ще употребяват обща ремонтна и логистична база на територията на Полша. По силата на различен контракт се чака полската компания „ Уодвейст “ да внася на профилирани фуражи, посредством дистрибуторската мрежа на „ Си Комършал “ ООД. Споразумение ще бъде подписано и сред Асоциацията на индустриалния капитал в България и Работодателите на Полша.

Договорите ще бъдат подписани в границите на форума, а одобрение към участниците ще създадат и президентите на България и Полша Румен Радев и Анджей Дуда по-късно през днешния ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР