Полша увеличи публичния си дълг през първата половина на годината

...
Полша увеличи публичния си дълг през първата половина на годината
Коментари Харесай

Пандемично увеличаване на държавния дълг в страните от ЕС

Полша усили обществения си дълг през първата половина на годината с 36,2 милиарда евро, Чехия с 16,2 милиарда, Румъния с 11,1 милиарда, Словакия с 9,6 милиарда и Хърватия с 4,2 милиарда евро, написа хърватският вестник " Слободна Далмация ".
Въпреки изгледите, че става дума за безмилостно харчене и растежът на обществения дълг на Хърватия от 33 милиарда куни за седем месеца тази година е висок, прилежащите страни харчат повече, с цел да оказват помощ на стопанските системи си, показва изданието.
Вестникът прибавя, че повишаването на обществения дълг от 4,2 милиарда евро през първата половина на годината до 43,5 милиарда евро, в неуместна композиция с 15 % спад в стопанската система през второто тримесечие, слага Хърватия в горещата зона в европейското съюз. С каузи на обществения дълг в Брутният вътрешен продукт, който тази година се е нараснал с цели 12,1 %, от 73,2 на 85,3%, Хърватия, както и предходната година, държи осмо място в Европейски Съюз, отбелязва „ Слободна Далмация “.
 Готвим се да управляваме държавния дълг за 3 години напред при калкулации, сходни на тези на Горанов Готвим се да управляваме държавния дълг за 3 години напред при калкулации, сходни на тези на Горанов
В идващите три години процентът на държавния дълг на България ще пораства. Това демонстрира пуснат за публично разискване план за Стратег...
Има седем страни пред Хърватия във връзка с каузи на обществения дълг в брутния вътрешен артикул. Лидер е Гърция, чийто обществен дълг е 187 % от Брутният вътрешен продукт, следван от Италия със 149 % и Португалия със 126 %, следват Белгия, Франция, Кипър и Испания.
Има и други „ отличници “ в отрицателен проект – отпред в Евросъюза е Франция с 2,6 трилиона евро обществен дълг, Италия с 2,5 трилиона и Германия с 2,2 трилиона евро, което е 67 % от Брутният вътрешен продукт на Германия.
Също по този начин се показва, че единствено за половин година шестгодишното изпитание на Хърватия да понижи каузи на обществения дълг в Брутният вътрешен продукт е заличено.
Посочва се също по този начин, че съгласно данните на Евростат общественият дълг на Словения през упоменатия интервал е достигнал 78 % от Брутният вътрешен продукт, Унгария 70 %, до момента в който минимум задлъжняла е България с едвам 21 % дял от обществения дълг в Брутният вътрешен продукт и Чехия с 39, 9 %.
 Дългът на България преди рецесията с ковид - малко над 20% от Брутният вътрешен продукт Дългът на България преди рецесията с ковид - малко над 20% от Брутният вътрешен продукт
Дългът на България за 2019 година е в размер на 24,205 милиарда лева или 20.4% от Брутният вътрешен продукт, сочи статистиката на Национален статистически институт. Самият Брутният вътрешен продукт бележи изразителен ръ...
По-голям обществен дълг в номинален размер от хърватските 43,5 милиарда евро, през първата половина на годината има Полша 281,8 милиарда евро, Унгария 93 милиарда, Румъния 89 милиарда, Чехия 84,6 милиарда и Словакия 55 милиарда евро.
" Да прибавим към това, че страните, с които можем да се съпоставим, са нарастнали през последните 17 години със междинни равнища надалеч над хърватските, " написа още „ Слободна Далмация “, представено от БГНЕС.
Като образец се показва, че в Полша и Румъния междинните темпове на напредък на Брутният вътрешен продукт са били по четири %, което е с 135 % по-високо от междинния ритъм на напредък на хърватската стопанска система от 1,7 %.
А по какъв начин се готвим да управляваме държавния дълг в България,.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР