Половината от хората възприемат случващото се с коронакризата с тревога

...
Половината от хората възприемат случващото се с коронакризата с тревога
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Борисов се обърна към Мангъровите методи

Половината от хората възприемат протичащото се с коронакризата с паника без суматоха, повече от 20% възприемат протичащото се в двете крайности. Умеренотревожната реакция е позитивна и съответна. Това счита Първан Симеонов, изпълнителен шеф на „ Галъп “.

Той означи и създалото се чувство за безредица, за неспособност за разчитане на здравната система и за непотребна суматоха.

" Обществото вижда действителни проблеми и в това време продължава да реагира трезво на протичащото се... Във времената на обществените мрежи няма по какъв начин нещата да наподобяват като безпорядък. Винаги всеки е имал мнение, в този момент тези отзиви са забележими. Каквото и да направи всяка власт по света, ще среща поредност от рецензии. Когато приказваме за България, би трябвало да се съпоставяме с другите страни, които претърпяват същото, а когато не можем да създадем такова съпоставяне, да не прибързваме с обобщенията. Тук би трябвало да важи и малко максимата „ аз знам, че нищо не знам ", означи политологът.

" Второ, би трябвало да има възпиране от опити за партийна приложимост. Коронавирусът е извънредно плодородна тематика за партийна приложимост. Трето, би трябвало да се опитаме да разделим проблемите на настоящата власт от тези на България. Коронавирусът е проблем на България и би трябвало да се откажем да го мерим с партийни аршини и непрекъснат хейт ", сподели още пред БНР Симеонов.

Той счита, че сме в предизборни времена и хората са разграничени на лагери.

" Когато обществото мисли за властта си в политически и в стопански проект, то е обострено сериозно, а когато мисли за ограниченията, които властта подхваща против ковид, обществото е толерантно. Борисов се обърна към Мангъровите способи “. Това ръководство през днешния ден, даже да искаше да наложи по-строги ограничения, няма легитимността за това. И прави единственото допустимо сега - хората сами да узреят ", проучва още Първан Симеонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР