Половин година след началото на най-значимата пандемия от много десетилетия,

...
Половин година след началото на най-значимата пандемия от много десетилетия,
Коментари Харесай

Има хора, които все още не са чували за коронавируса

Половин година след началото на най-значимата пандемия от доста десетилетия, е мъчно да си представим, че някъде към момента има някой, който не е чувал за ковид. Много мигранти, идващи в Сомалия, обаче описват всеки ден на чиновници на Организация на обединените нации, че не са чували за Covid-19, предава Асошиейтед прес.

Наблюдатели на Международната организация за миграцията - миграционна организация на Организация на обединените нации, разпитват хора на границата на Сомалия, където се пресичат едни от най-опасните в света миграционни пътища: посредством трафиканти през Червено море, през раздирания от война Йемен към богатите страни от Залива.

Въпросите, задавани на мигрантите, са нормални. Произход? Крайна точка на пътуването? Защо сте тръгнали? Но откакто в Сомалия бяха доказани първите случаи на болестта, се добави още един: Колко души от вашата група са чували за ковид?

През седмицата, приключила на 20 юни, малко повече от половината от запитаните, 51 %, декларирали, че в никакъв случай не са чували за Ковид-19.

" Когато за първи път се сблъсках с това, бях доста шокирана ", сподели пред АП Селест Санчес Бийн, програмен управител към организацията на Организация на обединените нации, основана в сомалийската столица Могадишу.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР