Половин година преди квалификациите за европейското първенство по волейбол станаха

...
Половин година преди квалификациите за европейското първенство по волейбол станаха
Коментари Харесай

България поема към Евроволей `21 на 7 януари в Израел

Половин година преди квалификациите за европейското състезание по волейбол станаха известни съответните дати за провеждането им. При мъжете тимът на България, воден от Силвано Пранди и Николай Желязков, е в група Б, в която ще мери сили с домакина Израел и Австрия. Надпреварата ще е в границите на два шампионата всеки против всеки на израелска земя от 7 до 17 януари 2021 година

Евроволей `21 трявба да се организира следващата година в Полша, Чехия, Естония и Финландия с присъединяване на 24 тима, като точният интервал към момента е не разгласен от континенталната конфедерация (CEV). Освен четирите домакина за финалите непосредствено се класират най-хубавите осем тима от предходното европейско състезание (Сърбия, Словения, Франция, Русия, Италия, Украйна, Германия и Белгия). Останалите 12 места ще бъдат заети от спечелилите в седемте квалификационни групи и петте най-хубави втори в тях.

При дамите България се класира по право за Евроволей `21 като един от четирите съдомакина дружно със Сърбия, Хърватия и Румъния. И при дамите датите за осъществяване на шампионата към момента не са известни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР