Половин авокадо е позволената дневна доза от полезния плод. Ако

...
Половин авокадо е позволената дневна доза от полезния плод. Ако
Коментари Харесай

Яжте по половин авокадо на ден – не повече! Ето защо

Половин авокадо е разрешената дневна доза от потребния плод. Ако решите да не спазите тази наредба, застрашавате тежестта си.

Авокадото се трансформира в един от най-популярните плодове в последните години. Освен че е прелестно допълнение към всяка салата, то е и съществена съставна част на по този начин обичаното ни Гуакамоле. Колкото и да е вкусно обаче, здравните специалисти предлагат да не прекаляваме. Причината е основателна.

Позволената доза е до половин авокадо дневно. Приемате ли по повече, това неизбежно ще се отрази и на тежестта ни. В авокадото се съдържат големи количества мазнини. В един плод се съдържат цели 22 грама или една трета от целесъобразния дневен банкет мазнини. Калориите пък са сред 250-280, което също не е малко.

Мазнините в авокадото са потребни. Освен това то е цялостно с редица други потребни детайли като фибри и витамини. Прекаляването с тази по този начин потребна храна обаче може да докара до напълняване. Ето за какво учените дефинираха допустимата дневна доза и това е по половин авокадо дневно. Макар и дозата да ви се коства постижима, когато решите да си вършиме салата, ще осъзнаете, че половин авокадо е прекомерно малко като количество.

Диповете, каквото е и гуакамолето, в множеството случаи съдържа повече от едно авокадо в себе си. Може да ви се коства немислимо да похапнете единствено половината от вкусния плод, тъй като другата неизбежно ще покафенее и ще се скапе скоростно. Дори и по този начин да е, добре е преди всичко да мислите за здравето и тежестта си.

Ако упражнявате постоянно и интензивно, цяло авокадо няма да е проблем за организма ви. Ако обаче сте фенове на безгрижния живот, изпълнен с вкусотийки, то е добре да ограничите приема до едната половинка.

Причината е елементарна – въпреки всичко това няма да са единствените мазнини, които ща похапнете през този ден, а другата половинка ви подсигурява, че ще надвишите дневния банкет.

Ключът към здравето е салдото - не го забравяйте, даже да става въпрос за нещо толкоз здравословно като авокадото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР