Положението в Хаити е станало изключително тежко поради наличието на

...
Положението в Хаити е станало изключително тежко поради наличието на
Коментари Харесай

Положението в Хаити е тежко

Положението в Хаити е станало извънредно тежко заради съществуването на нарушители, които пречат на страната да се оправи с епидемията от холера, съобщи нощес представител на Държавния департамент на Съединени американски щати, представен от Ройтерс.

Този месец в Хаити избухна зараза от холера, която по информация от Организация на обединените нации е предизвикала гибелта на минимум 16 души. В същото време тайфа блокира основен терминал за гориво, което докара до дефицит на бензин и дизел, както и на бутилирана вода.

" Отбелязваме, че обстановката е станала още по-тежка, още по-опасна, поради дейностите на незаконни субекти, възпрепятстващи незабавните ограничения за справяне със опасността, която холерата съставлява за популацията на Хаити ", съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс. Държавният департамент продължава да преглежда, в съгласуваност с други интернационалните сътрудници, настояването на Хаити от 7 октомври за помощ в региона на сигурността, с цел да може страната да се оправи с бандите, добави Прайс.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР