Полковник от запаса Йордан Божилов стана свещеник. 38 години от

...
Полковник от запаса Йордан Божилов стана свещеник. 38 години от
Коментари Харесай

Полковник с 38 години стаж в армията стана поп

Полковник от запаса Йордан Божилов стана духовник. 38 години от живота му минали под пагон в армията, последно се грижел за сигурността на информацията в Министерството на защитата, предава Нова телевизия.
„ Спомням си, като дете имаше един доста забавен филм „ Четиримата танкисти и кучето”. Всички желаеха да бъдат капитани. Не знам за какво аз си харесах пагоните с четири огромни звезди, т.е. четиризвезден генерал”, споделя той.
Генерал не става, само че пък става духовник, когато завършва правото му да носи пагони и от защитата на страната, стартира да дава отговор за душите на вярващите.
„ Преди да допускам в Бога живеех един доста леконравен живот, юношески. Тогава бях на 30 години, морето беше до колене, всичко постигахме с щракане на пръсти”, спомня си Йордан.
Армията и църквата били свързани поради строгата дисциплинираност и йерархията. Съдбата го изпраща още веднъж измежду военни - в параклиса на "Военна академия ". А премията да си духовник била една – пламналите очи на хората по време на молитва.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР