Полицията в Стара Загора задържа голяма група нелегални мигранти от

...
Полицията в Стара Загора задържа голяма група нелегални мигранти от
Коментари Харесай

Задържаха голяма група мигранти от Афганистан край Стара Загора

Полицията в Стара Загора задържа огромна група незаконни мигранти от Афганистан. За последните три дни това е втори инцидентна хванати лица в региона, пробвали се да преминат нелегално през страната. 

Лицата са арестувани през днешния ден при полицейска инспекция на товарен автомобил на Автомагистрала " Тракия "   покрай Стара Загора. В товарната част на колата са открити 43 мъже, на възраст сред 18 и 35 година, без документи за идентичност. Установено е, че те са жители на Афганистан.

За период от 24 часа е арестуван 64-годишният водач на автомобила и следва да му бъде предявено обвиняване. При осъществения оглед на транспортното средство и открит и конфискуван телефон.Товарният автомобил „ Рено “ също е конфискуван по досъдебното произвеждане.

Това е втори сходен случай за последните три дни на територията на региона. На 19-и февруари, още веднъж край Стара Загора,  покрай бензиностанция е арестувана група от 35 мъже, измежду които 1 невръстен и 19 малолетни, всички жители на Афганистан. Те били превозени до там с автомобил и свалени на пътя в посока към гр. София. 

Малко по-късно полицейски чиновници спрели за инспекция товарен автомобил, марка „ Мерцедес “. При осъществено претършуване на колата са открити движимости и предмети, които вероятно са били благосъстоятелност на мигрантите. Установява се съпричастността на лидера към превозването на непознатите жители през страната. До момента по досъдебното произвеждане са разпитани част от лицата, конфискувани са дактилоскопни следи за разбор и др. 

Връчена е призовка за снемане на пояснения на лидера на товарния автомобил, който не е бил негова благосъстоятелност.

Разследването по случаите продължава, формирани са досъдебни производства.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР