Полицията в Нови Сад, Северна Сърбия, задържа българския капитан на

...
Полицията в Нови Сад, Северна Сърбия, задържа българския капитан на
Коментари Харесай

Задържан е българският капитан на кораба, разлял 35 тона гориво в река Дунав

Полицията в Нови Сад, Северна Сърбия, задържа българския капитан на кораба, разлял 35 тона гориво в река Дунав, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Представители на сръбското министерство на вътрешните работи в Нови Сад са задържали Ц. Л., жител на Република България, обвинен в осъществяване на закононарушение, обвързвано със замърсяване на околната среда.

Корабът „ Джъмбо 3 “ е бил на котва през нощта в Сърбия, когато е станал случаят. Той се дължи напълно на техническа неточност, при която резервоарът е препълнен и 35 тона дизелово гориво са се изсипали в реката, заяви сръбската национална телевизия РТС.

На обвинения е несъмнено задържане до 48 часа. Ще бъде изправен пред прокуратурата в Бачка паланка. Докато върви следствието на случая, екипажът няма право да слиза на брега.

Министерството за запазване на околната среда на Сърбия заяви, че резултатите от лабораторните разбори за качеството на водите на р. Дунав край Челарево и Нови Сад-Сремска Каменица, от които са взети проби на 19 юни, демонстрират, че параметрите за замърсяване са нараснали при всички шест проби.

Ръководителят на службата за отбрана на водите „ Водите на Войводина “ Йован Вигневич сподели по-рано, че няма заплаха за здравето на хората, животните и растенията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР