Полицията в Гърция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за

...
Полицията в Гърция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за
Коментари Харесай

Народно недоволство! Сълзотворен газ и водни оръдия срещу антиваксъри

Полицията в Гърция употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпръсне демонстрацията на антиваксъри в центъра на Атина, оповестява " Грийк рипортър ".

Демонстрацията се организира пред постройката на Народното събрание. Антиваксърите, множеството от които бяха маскирани, а някои носеха християнски икони, разпростряха голямо гръцко знаме на площада.

Според полицията, някои са се пробвали да пробият полицейски кордон, след което чиновниците дали отговор със сълзотворен газ и водни оръдия.

Няколко хиляди също се причислиха към протест във втория по величина град, Солун.

Според отчетите, тези, които са взели участие в демонстрацията, са разнообразни от тълпата на 16 юли. Тогава множеството протестиращи организираха акция против наложителната имунизация и това, което съгласно тях е терористична акция от страна на страната да употребява пандемията, с цел да ограничи персоналните свободи.

За разлика от тях, в този момент по-голямата част от тълпата бяха просто антиваксъри.

Демонстрацията на антиваксърите се организира, откакто Гърция показа в сряда нови ограничения за неимунизирани служащи в здравния бранш.

Според ограниченията, препоръчани от гръцкото министерство на опазването на здравето, всички здравни служащи - в това число лекари, медицински сестри, парамедици и административен спомагателен личен състав в частни или държавни лечебни заведения, клиники и заведения за грижа - които откажат да бъдат имунизирани, ще изгубят обществената си сигурност по време на техния неплатен отпуск.

Суспендирането без възнаграждение ще продължи, до момента в който лицето се имунизира или " до момента в който трае пандемията ", се споделя в изказване на министерството.

Законодателството ще влезе в действие от 16 август за служащите в старешки домове и от 1 септември за здравния личен състав. За да покрие всяка загуба на личен състав, гръцкото министерство на опазването на здравето предложи наемане на здравни служащи на тримесечни контракти.

По-малко от 10% от лекарите в Гърция са неимунизирани против Covid-19 Общо 90% от гръцките лекари и 73% от медицинските сестри в страната към този момент са имунизирани против Covid-19.

Приблизително 52% от гръцкото население е имунизирано с най-малко една доза, а 44% са получили и двете си дози или са имунизирани с еднократна ваксина.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи, че имунизацията ще бъде наложителна за здравните служащи, дружно с тези, които работят в заведения за възрастни хора и тези със специфични потребности, в средата на юли.

Мярката е посрещната със обилни несъгласия, защото една чат от обществото има вяра, че е за богатството на всички, а други настояват, че желаят да лимитират свободата им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР