Полицията в Брюксел използва днес водно оръдие и сълзотворен газ

...
Полицията в Брюксел използва днес водно оръдие и сълзотворен газ
Коментари Харесай

Десетки задържани при сблъсъци между полицията и „жълтите жилетки“ в Брюксел

Полицията в Брюксел употребява през днешния ден водно оръдие и сълзотворен газ против няколко стотици „жълти жилетки“, събрали се в митинг против бедността.

The #GiletsJaunes protests start to spread all over Europe after #Paris#France

Belgians in #Brussels are protesting against high taxes and harsh living conditionspic.twitter.com/mfsUmSxtKY

— EHA News (@eha_news) 30 ноември 2018 година

Breaking: Demonstrations against high taxes and living costs turn into riots in Brussels, Belgium. The police have dispersed the riots using water cannons and tear gas. #GiletJaunes

pic.twitter.com/44cSPuCWaA

— PM Breaking News (@PMBreakingNews) 30 ноември 2018 година

Big boi protest in Brussels today, heavily armoured vehicles everywhere pic.twitter.com/YPZv0QgFmk

— Huw (@Huwniverse) 30 ноември 2018 година

The #GiletsJaunes protests by the #YellowVests reached also #Brussels#Belgium after #France

Belgians are protesting against bad living conditions while the police is trying to disperse the protests under use of force pic.twitter.com/J0yT0dA8tF

— EHA News (@eha_news) 30 ноември 2018 година

Местни медии прецизират от мястото на събитието, че протестиращите първи са показали експанзия, като са замервали чиновниците по сигурността с камъни, пиратки и димки. Досега са арестувани към 60 души – поради носенето на неразрешени предмети, само че и на очила за ски.

Засега мащабът на митинга е непретенциозен. Мнозина от поддръжниците на „жълтите жилетки“ се въздържаха да пътуват през днешния ден до столицата от опасения, че в него може да се намесят анархисти.

Говорител на полицията през днешния ден заяви, че министър председателят Шарл Мишел е подготвен да одобри представители на протестиращите. Час по-късно това бе опровергано от кабинета на премиера.

Репортери оповестяват, че протестиращите се движат из центъра на града като че ли напразно. В предните дни бе изяснено, че в началото един от уредниците на митингите на „жълтите жилетки“ в страната е изискал позволение от управляващите за шествие през днешния ден. По-късно той отдръпна поръчката си, а управляващите анулираха издаденото позволение. По силата на закона днешният митинг в Брюксел е забранен.

В разнообразни известия в медиите се отбелязва, че протестиращите възразяват освен против цената на горивата, както до момента, само че и против ниските приходи, данъчната политика, работата на медиите. „Жълтите жилетки“ в последните дни станаха мотив за разпра с ефирен екип, за задържането на публицист от полицията, за уволнението на дълготраен политически наблюдаващ в най-гледаната френскоезична телевизия в страната. Протестиращи са на мнение, че медиите поддържат нездравословно близки връзки с политиците и не отразяват професионално митингите

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР