Полицията изяснява обстоятелствата около серия инциденти в София в последните

...
Полицията изяснява обстоятелствата около серия инциденти в София в последните
Коментари Харесай

Три масови боя за 48 часа в София

Полицията обяснява събитията към серия произшествия в София в последните 48 часа.
При един от тях се стигна до напрежение в Центъра за бежанци в „ Овча купел ".

Пострадал е един човек. Той е признат в „ Пирогов " и положението му е положително.

По думите на чиновник на центъра боят се случва малко след 20 ч. Започва като спор сред две момчета, а след това се разраства до спор сред 10 мъже, на възраст сред 20 и 30 години.

Причината за случая се обяснява. Най-вероятно разногласието е на битова основа. След идването на чиновници на Министерство на вътрешните работи, участниците излизат на улицата, а в ръцете си държат предмети като железни тръби.

От управата на центъра призоват Министерство на вътрешните работи да поеме защитата на постройката, за която сега се грижи частна компания.

„ В момента Министерство на вътрешните работи открива кои са участниците в багра и текат инспекции къде са лицата. Най-добре е охраняването да бъде поето от полицията за оптималната сигурност на настанените и чиновниците, а и за живущите наоколо, защото органите на Министерство на вътрешните работи повече респектират с наличието си настанените кандидат-бежанци ", сподели Виктор Иванов, нач. отдел „ Производство за интернационална протекция " в бежанския център.

Същата вечер на столичния бул. „ Витоша " породи друго всеобщо сборичкване сред българи и задгранични студенти. По информация на bTV има ранени и откарани в болница.

А 24 часа по-рано още веднъж на бул. „ Витоша " 11 души от арабски генезис са нападнали младо момиче и три момчета. За случая се схваща от видео, публикувано в обществените мрежи.

На този декор столични организации на заведенията желаеха да се вземат незабавни ограничения, с цел да няма сходни спорове в бъдеще. Те желаят среща с вътрешния министър, шефа на Столична дирекция на вътрешните работи, и кмета на София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР