Полицията и прокуратурата засилиха мерките срещу незаконните купони, осъществявани в

...
Полицията и прокуратурата засилиха мерките срещу незаконните купони, осъществявани в
Коментари Харесай

Започнаха арести и наказателни дела за незаконните купони

Полицията и прокуратурата ускориха ограниченията против противозаконните купони, реализирани в нарушаване на коронавирус ограниченията. След като до момента не беше ясно за какво всички случаи се разминаваха единствено с санкции, откакто в предходната фаза и за надалеч по-малки провинения се образуваха наказателни каузи, то в ход е нов прочит на закона и началото на арести и следствия по Наказателния кодекс.

Така притежател на заведение в гр. Костандово е арестуван за допускане на нерегламентирани събирания на доста хора на закрито. Снощи екипи от полицейския сектор в Ракитово направили инспекция на кафе-аперитив, където открили проведен празник, на който участвали общо 21 възрастни и 15 малолетни, твърди полицията

Освен че кафенето работи макар наложените ограничавания по отношение на епидемиологичната конюнктура, всички хора в него, включително и личният състав, били без защитни маски. Полицаите открили самоличността на намиращите се в помещението. Спрямо 39-годишния притежател на обекта е формирано досъдебно произвеждане, а той е арестуван в ареста за период от 24 часа.

Предстои на всички пълнолетни, присъстващи на празненството, да бъдат формирани актове за нарушение на заповедта на министъра на опазването на здравето.

Това е следващ случай на работещо заведение при наложена възбрана поради пандемията у нас. За такова нарушаване законът планува наказания за притежателя на заведението от 3000 лв.,  санкция има за  всеки пълновръстен клиент -   по 300 лв..
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР