Полиция блокира столичния кв. Орландовци. Задържани са над 15 души.

...
Полиция блокира столичния кв. Орландовци. Задържани са над 15 души.
Коментари Харесай

Има данни, че двама полицаи са подпомагали престъпната група от Орландовци

Полиция блокира столичния кв. " Орландовци ". Задържани са над 15 души. Акцията на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата е против проведена незаконна група, която се е занимавала с наркоразпространение, обири и грабежи. Проверява се дали двама служители на реда от 2-ро РПУ не са осигурявали чадър на незаконната група. От сутринта в квартала бяха претърсени десетки адреси.

Рано тази заран квартал Орландовци осъмна под полицейска обсада. Претърсени бяха десетки адреси. Разследващите са намерили оръжие, контрабандни цигари, скъпи коли и принадлежности за разтрошаване. От Министерство на вътрешните работи обявиха, че групата е разработвана близо половин година. Задържаните развивали необятен кръг от действия.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: От обири на релси и чупене на монументи в гробищния парк, който е наоколо, за хората да си платят и да бъде възобновен, до много съществени грабежи и разпространяване на опиати.Георги Хаджиев, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи: Има открити над 10 жилищни здания, които са се включили към ел. мрежата нелегално. Предстои да бъде документирана и тази незаконна активност.
Според проверяващите има данни, че двама взводни командири от,,Охранителна полиция " са част от незаконната група. Тяхна задача била да обезпечават чадър.
Ивайло Иванов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Предстои да бъде потвърдена тяхната виновност, с цел да им бъдат повдигнати обвинявания, че са ги подпомагали при осъществяването на обири. Тяхната активност се е осъществявала в това да няма на мястото, където се правят закононарушенията, да няма полицейски сили. Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Част от тази група са лица, принадлежащи към по този начин наречения клан на Гольовците. Да не кажа, че 90% от лицата, които са арестувани са свързани с този прочут български жанр.
Утре ще стане ясно на кои от арестуваните ще бъдат повдигнати обвинявания.
 Акция в Акция в "Орландовци " против наркоразпространението
Под надзора на Специализирана прокуратура в столичния кв. „ Орландовци “ се организира полицейска интервенция за обезвреждане на проведена незаконна гру...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР