Полицейско звено, което ще стои под Закона за културното наследство,

...
Полицейско звено, което ще стои под Закона за културното наследство,
Коментари Харесай

Полицаи ще пазят културното ни наследство

Полицейско звено, което ще стои под Закона за културното завещание, разгласи пред bTV служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

Тези хора няма да са пазачи и охранители, а експерти, които ще наблюдават за беззаконията, изясни още той.

" В ръцете на полицията ще е цялото ни културно-историческо завещание. 60-90 хиляди обекта са изнесени за Европа. Те не са толкоз стойностни, само че носят облаги ", добави проф. Минеков.

От през днешния ден в Академията на Министерство на вътрешните работи е почнал профилиран курс за образование на служители на реда и чиновници, които ще се занимават с сходни закононарушения.„

“Искам индивидът след мен да познава и петте закона, върху които се крепи министерството и да има коментар върху всеки от тях. Ще го изпитам. в случай че не знае, ще го науча ”, съобщи министър Минеков във връзка идните избори и наследника му в Министерството на културата. 

Служебният министър на културата заприказва за отмъщения против него поради гражданските му позиции. “Когато говора пред публицисти, вместо да се стартира журналистическо следствие и да се задейства прокуратурата, или ме заплашват, или ме съдят. Неприятно е ”, уточни Минеков
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР