Полицейските служби в Босна и Херцеговина са получили информация, че

...
Полицейските служби в Босна и Херцеговина са получили информация, че
Коментари Харесай

Стотици джихадисти чакат да се завърнат в Босна и Херцеговина

Полицейските служби в Босна и Херцеговина са получили информация, че в три бежански лагера в Сирия са настанени към 100 мъже и 160 дами и деца, свързани с терористичната формация "Ислямска страна ", предава македонската медия ”Maкфакс “.

На доктрина те могат да се върнат в Босна и Херцеговина, само че това може да стане единствено в случай че бъде доказано поданството им.Това съобщи министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Драган Мектич.

Той добави, че е изпратен лист от няколко десетки жители на БиХ, против които са заведени наказателни каузи. Сараево е поискало те да бъдат върнати в страната.

Мектич добави, че няма спомагателна информация каква е обстановката към тези лица след започването на турската интервенция в Северна Сирия, където се намират някои от лагерите за задържане на лица, свързани с „ Ислямска страна “.

Някои от жителите на БиХ преди този момент са били разследвани от управляващите в Сараево за съдействие с терористични организации и са в алените описи на Интерпол.

Заради турската инвазия, предходният проект за изгонването на девет хванати в Сирия жители на БиХ е бил изменен и министърът съобщи, че Сараево на този стадий няма информация за това какво се случва с тези хора и къде се намират те.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР