Полицейска акция срещу организирана престъпна група за измами и лихварство

...
Полицейска акция срещу организирана престъпна група за измами и лихварство
Коментари Харесай

Спецоперация на МВР в ромския квартал на Карнобат

Полицейска акция против проведена незаконна група за измами и лихварство се организира в ромската махала –  квартал „ Калайджийски “ – на Карнобат. 10 души са арестувани за измами за към 500 000 лв., осъществени от 2017 година до момента. 

Специализираната интервенция продължи 4 над часа и мина без напрежение. Бяха претърсени над 9 адреса.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че става въпрос за група лица, извършващи измами в изключително огромни размери – заблуждавали жертвите си, че са представители на огромни турски и немски банки и ги убеждавали, че ще им уредят банкови заеми в размер от 100 000 до 40 000 000 евро, с цел да подкрепят индустриалната си активност. 

За такова закононарушение е планувано наказване „ отнемане от независимост “ за повече от три години

Блокирани бяха входовете и изходите на обитаемото място. Арести и претърсвания имаше в голям брой частни домове.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи

Жители на квартала споделиха пред БНР, че не са осведомени арестуваните да се занимават с лихварство. Според локалните поданици, те работят в чужбина.

Един от 9-те адреса, които бяха тествани, бе на улица „Ропотамо“, след претърсването на една от къщите, мъжът, който беше разпитан съобщи:

„Нищо не знам, нищо не желая да казвам“

Съседи и поданици на ромската махала обясниха, че притежателите на проверяваните къщи работят в Германия. Хората, настояват, че не знаят някои от комшиите им да се занимава с измами:

„Аз пребивавам тук, съседът се занимава с мазилки.  Всички работят за едно парче самун.  Тук няма лихварство, такива работи няма, не е имало. Сто % няма такива работи, на тази улица особено. В чужбина работи, прави курсове, транспортира хора. Полицаите са до вратата ми и чакат. Не знам защо става въпрос“.

Акцията е под надзора на Специализираната прокуратура и следствения отдел към Специализираната прокуратура.

Мащабната акция бе извършена от чиновници на основна дирекция “Национална полиция ” със съдействието на Жандармерията и ОД на МВР- Бургас.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР