Политиката на американската администрация по отношение на газопровода Северен поток

...
Политиката на американската администрация по отношение на газопровода Северен поток
Коментари Харесай

Русия: Северен поток 2 е пример за нелоялната конкуренция на САЩ

Политиката на американската администрация във връзка с газопровода " Северен поток 2 " е образец за нелоялна конкуренция. Това съобщи във вторник съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов в изявление за RT America.

" Ние не желаеме да виждаме такива способи, ние сме срещу ", настоя той. Ръководителят на съветската дипломатическа задача също изрази вярата, че " нашите американски другари ще схванат, че " Северен поток 2 " е единствено стопански въпрос и нищо друго ".

Както уточни посланикът, някои американски политици се пробват да употребяват Украйна единствено като инструмент за напън върху Руската федерация, той не вижда причина Вашингтон да има политически ползи в Украйна.

Русия и Съединени американски щати се нуждаят от положителни връзки между тях, това е в полза на народите на двете страни, сподели Антонов. " Ние сме обречени да си сътрудничим, добави съветският посланик. Ние сме главните нуклеарни сили, ние сме непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, ние носим специфична отговорност за поддържането на мира. Затова нямаме време за разногласия, имаме доста да създадем, би трябвало да решим доста проблеми пред които сме изправени в този момент ", добави той.

Според Антонов битката против интернационалния тероризъм и изменението на климата могат да бъдат посочени като образец за такива области за съдействие.

Припомняме, че през вчерашния ден беше обявено, че в околните дни Съединени американски щати и Германия ще разгласят за реализирана договорка по разногласието по отношение на съветския газопровод " Северен поток 2 ".

Съединени американски щати от години се опълчват на построяването на газопровода в Балтийско море, който би трябвало да доставя газ от Русия до Германия, заобикаляйки Украйна. Американската позиция обаче се сблъска с неотстъпчивостта на Германия, която прави всичко допустимо, с цел да бъде приключен тръбопроводът.

Същевременно Германия твърди, че работи интензивно, с цел да подсигурява, че преносът на газ от Русия през Украйна до страните от Европейски Съюз се резервира освен за идващите две до три години, само че и в дълготраен проект.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР