Политическият анализатор и създател на платформата Стража“ Благослав Михайлов публикува

...
Политическият анализатор и създател на платформата Стража“ Благослав Михайлов публикува
Коментари Харесай

Благослав Михайлов: За да продължи България напред, трябва токсичната БСП просто да изчезне!

Политическият анализатор и основател на платформата „ Стража “ Благослав Михайлов разгласява собствен коментар в обществената мрежа Фейсбук във връзка разтърсванията в Българска социалистическа партия и бъдещето на социалистическата партия. Публикуваме го без редакторска интервенция:

„ Нямам самообладание Българска социалистическа партия да остане под прага за влизане в Народното събрание. Усещам, че този миг наближава скоро. За да продължи България напред, би трябвало тази токсична партия просто да изчезне. Това е партията, която задушава лявото пространство. Която продаде лявата концепция на съветските имперски ползи. Която ни натресе съветския данъчен модел, с цел да се перат по-лесно съветски пари у нас. Това са хората, които настояват, че демокрацията „ нещо ни е лишила “. Които насаждат ненавист към другите и си измислят някаква „ джендър идеология “.

Това е партия, фундаментално дискредитирана и от дълго време недостойна да назовава себе си „ лява “. Ако назова себе си „ Българска русофашистка партия “ би било по-правилно.

Това да искаш по-високи пенсии и по-висока минимална заплата не те прави ляв. Да бъдеш ляв е въпрос на полезности, въпрос на има вяра в равенството и братството сред хората. Да си ляв значи да се бориш за онеправданите, да търсиш систематични решения на систематични проблеми. Да искаш равни шансове за всеки човек, без значение от етнос, вяра, родословие и полова ориентировка. Само че в Българска социалистическа партия това го няма.

Единствената идеология на Българска социалистическа партия са парите и безусловното послушание на Русия.
Какво ляво има в тази партия, кажете ми? Как може ляв човек да твърди, че демокрацията нещо му е лишила? Тази народна власт, за която толкоз доста нации са се борили и са проливали кръв в историята. Корнелия не споделя „ капитализмът ни е лишил “, тя споделя „ демокрацията “. Което ясно демонстрира, че позицията на тази партия е анти-либерална и анти-демократична, само че не е наложително лява. Тоест тя е по-близо до фашизма.

Може би най-голямото закононарушение на Българска социалистическа партия против българския народ е въвеждането на плоския налог и премахването на необлагаемия най-малко. Аз неотдавна гледах стенограмите от дебатите по плоския налог. И доста се учудих по какъв начин някой като Орешарски звучи доста по-крайно десен от гневен неолиберал като Иван Костов.

Костов тогава също е подкрепял да има плосък налог, по-висок от 10%, само че единствено при изискване, че се резервира необлагаемият най-малко. И това има много икономическа и обществена логичност. Всяка естествена страна е признала, че някаква сума, нужна за базовите ти потребности, не би трябвало да бъде облагана. Но Българска социалистическа партия какво ги интересуват базовите потребности на хората? Вместо това се вкарва може би най-потресаващият данъчен закон в нашата история, който внезапно измества данъчната тежест върху най-бедните. Ето на това му се вика „ лява “ политика, която е по-дясна от безусловно дясната политика…

За джендър идеологиите не знам дали да разясня. Мисля, че е задоволително показателно, че Българска социалистическа партия си служат с реториката на съветската агитация. Само че наподобява доста необичайно, тъй като Русия е фашистки режим, който целеустремено насажда ненавист към разнообразни малцинства. Докато Българска социалистическа партия нали сякаш би трябвало да е лява партия и да се бори против фашизма?

Но вижте, истината е, че в случай че желаеме някой ден да имаме същинско ляво придвижване в България, то би трябвало ясно и еднопосочно да се отхвърли от Русия, тъй като дано си го кажем напряко. Днешна Русия е страната, допустимо най-отдалечена от левите идеали, може би като се изключи страни като Иран и Саудитска Арабия. Режимът на Путин е една незаконна организация, която сее само тъга по целия свят. Русия спонсорира всяко анти-либерално и крайно-дясно придвижване във всяка страна. А след нашествието в Украйна, към този момент всеки естествен човек би трябвало да може да се ориентира.

Същевременно в западните страни левите придвижвания са постигнали толкоз доста за елементарния служащ, без да използват принуждение. Има страни с функционираща обществена народна власт, на които можем да подражаваме. Това са, несъмнено, скандинавски страни, които съветската агитация ни кара да ненавиждаме. Държави като Норвегия или Дания.

Не споделям, че можем за една вечер да станем като тях, само че споделям, че можем да вървим към някакъв социал-демократичен модел по западен образец, просто би трябвало да намерим метод да се откъснем вечно от съветското въздействие, тъй като то ни дърпа обратно от толкоз дълго време. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР