Непременно опитайте тази разкошна рецепта Нашата читателка Соня ни изпрати

...
Непременно опитайте тази разкошна рецепта Нашата читателка Соня ни изпрати
Коментари Харесай

Соня ми издаде рецептата за този леопардов кекс - изненадващо лесен, красив, ефектен и разкошен на вкус

Непременно пробвайте тази луксозна рецепта

Нашата читателка Соня ни изпрати тази фантастична рецепта за, който по едно и също време наподобява необикновено ефектно, само че е и не по-малко апетитен. Процедурата е обяснена в детайли, тъй че няма от какво да се притеснявате! Непременно пробвайте някой път – ще зарадвате прелестно околните си с този гръмък пъстър сладкиш:

Необходими pродукти:
700 г брашно
2 яйца
 мая
100 мл олио
1 чаша от 200 мл захар или на усет
350-400 мл хладка вода
Плънка:

300 г надробен мак със захар на усет, посърнал с топло мляко

Начин на подготвяне:
Добавете задействаната квас и всички останали съставки към брашното, след което замесете меко и безпрепятствено тесто, което не лепне по ръцете ви. Покрийте и оставете да втаса.

След това премесете тестото и го разделете на две елементи. Направете една част по-голяма, а във втората прибавете малко какао, с цел да получите кафяво тесто. Направете няколко топки от бялото тесто, след което ги разточете на дълги, тесни кори.

Намажете всяка кора с макова плънка, а в средата сложете фитил от кафяво тесто (виж снимката).

Навийте на руло.

Подредете ги в намазнена форма за кекс и ги оставете на топло. Отгоре намажете с мляко и печете в авансово загрята фурна на 180 градуса.

Забележка: Тъй като количеството на продуктите е огромно, може да оформите два кекса, употребявайки разнообразни форми (кръгла и продълговата) или да намалите количеството артикули на половина за по-малък кекс.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР