Политическите партии, които се очаква да съставят коалиционно правителство започнаха

...
Политическите партии, които се очаква да съставят коалиционно правителство започнаха
Коментари Харесай

Младежите питат къде е тяхното място в преговорите за правителство

Политическите партии, които се чака да сформират съдружно държавно управление започнаха договаряния сред своите екперти. Къде е тематиката за младежта питат от чадърната младежка организация “Национален юношески форум”, в чийто състав има над 45 български юношески организации.

В никоя от оповестените работни групи не е упомената сферата на младежките политики. Вероятността е тя за следващ път да е неправилно включена като просветителна, обществена или спортна категория. Младежката политика следва да се преглежда като независим сектор със своята характерна проблематика и цели.

Продължаващото неглижиране на политиките за младежта е пагубно освен за младежите, към които са съответно ориентирани, само че и за цялото общество и неговото развиване. Необходимо е да се вземат ограничения, с цел да могат и те да се включат пълноценно в идната смяна!

В тази връзка от Национален юношески конгрес изпратиха писмо до четирите договарящи политически сили, с цел да издигнат въпросите за мястото на младежките политики, актуализацията на Закона за младежта и приемането на Закон за доброволчеството.

Младежите имат вяра, че смяната на бъдещето може да се случи дружно, само че дружно с тях, тъй като точно те са бъдещето.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР