Политическите хвалебствия не спряха цял ден. Ще рече човек, че

...
Политическите хвалебствия не спряха цял ден. Ще рече човек, че
Коментари Харесай

Поклонниците на Света Джасинда не могат да признаят истината за оттеглянето ѝ, пише Дейли телеграф - Анализи и Коментари

Политическите хвалебствия не стопираха през целия ден. Ще рече човек, че (новозеландската премиерка) Джасинда Ардърн е просто прекомерно добра, че да е част от мръсния свят на политиката, написа за в. " Дейли телеграф " журналистът Фрейзър Нелсън, представен от Българска телеграфна агенция.

" Истинска световна лидерка ", съобщи (водачът на английските лейбъристи) сър Киър Стармър.

Заслугите ѝ са " неизмерими ", сподели (канадският премиер) Джъстин Трюдо.

Колко комфортно, че новозеландската премиерка, която се трансформира в икона за международното прогресивно придвижване, не се отдръпва от властта, тъй като е изгубила на избори, а просто тъй като е прочувствено изтощена. С това деяние стартира " Възнесението на Света Джасинда ", която демонстрира на човечеството по какъв начин би трябвало да се отдръпна един международен водач, написа Нелсън с известна доза подигравка.

Това е едната позиция. Ако погледнем нещата от различен ъгъл обаче, бихме могли да кажем, че известността ѝ намаляваше и че тя най-вероятно си е дала сметка, че евентуално ще загуби на изборите тази есен. Вместо да даде опция на гласоподавателите да се произнесат за политиката ѝ за нулев коронавирус, тя реши да се отдръпна. С това си деяние в година на избори тя обрича своята Лейбъристка партия на сигурна загуба, защото новият водач на политическата мощ няма да разполага с задоволително време, с цел да утвърди позициите си.

Ардърн, сходно на Барак Обама, е образец като по учебник за водач, който е обожествяван в чужбина, само че надълбоко разделя хората в личната си страна, акцентира Нелсън.

Политиката ѝ за нулев коронавирус наподобява сработи за прочут интервал от време. Освен това тя сплоти Нова Зеландия след терористичната офанзива в Крайстчърч. Тя беше страховит посланик.

Обаче за новозеландците, които трябваше да живеят с нейните политики (и данъци), нещата стояха по различен метод. Тя не съумя да обезпечи ваксини против коронавирус задоволително бързо, което докара до това, че съотечествениците ѝ бяха принудени да останат карантинирани дълго време, откакто европейците към този момент ходеха на почивки със аероплан. Вариантът " Делта " на ковид в последна сметка дойде в Нова Зеландия, което накара мнозина да настояват, че политиката за нулев коронавирус е била ненужна. След това тя разгласи драконовското по своя темперамент обвързване за имунизация, което накара стотици учители, чиновници в пандизите и други да изоставен работа поради отхвърли си да се имунизират.

Затварянето на границите прекъсна имигрантския поток, на който Нова Зеландия разчиташе дълго време, и докара до продължителен дефицит на работна ръка. Освен това поради ковидните политики на Ардърн към един милион новозеландци се оказаха без опция да се върнат вкъщи - множеството от тях по този начин и не ѝ простиха за това.

Може да го назовем проклятието на коронавирус: водачите, които постановиха карантини, или изгубиха властта, или наподобяват обречени да я изгубят. Политиката за нулев коронавирус се провали, само че това, за което не простиха на Джасинда, е авторитаризмът ѝ - изключително що се отнася до наложителната имунизация, отбелязва създателят на публикацията. Нова Зеландия желае в този момент да обърне страницата, както направи Австралия предходната година. Това е и обяснението за " Страстите на Света Джасинда ". Джасинда Ардърн бе изправена пред алтернативата или да води една тежка предизборна акция и в последна сметка да бъде осъдена от гласоподавателите, или да се отдръпна сама и целия свят да ѝ ръкопляска. За една международна икона изборът е явен, обобщава Нелсън.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР