Политическите хаос в Съединените американски щати и Великобритания може да

...
Политическите хаос в Съединените американски щати и Великобритания може да
Коментари Харесай

Кисинджър: Хаосът на запад може да даде тласък на Русия

Политическите безпорядък в Съединените американски щати и Англия може да докара до нов международен ред. Това съобщи някогашният държавен секретар на Щатите Хенри Кисинджър, представен от „ Ей Би Си нюз “.

Бившият посланик направи политически прогнози по време на конференция по сигурността, провела се в английската столица Лондон. „ Русия, Индия и Китай може да се възползват от политическия безпорядък на запад, с цел да основат нов международен ред “, съобщи 94-годишният Хенри Кисинджър.

По думите му Русия е все по-отчуждена от западните страни, само че съгласно него президентът Владимир Путин в последна сметка ще работи за съдействие със своите съседи.

Кисинджър вижда два вероятни сюжета по повод връзките сред Съединени американски щати и Китай: продължаваща борба, или еволюция в връзките, подбудена от потребността да се избегне спор.

Бившият американски държавен секретар показа още, че излизането на Англия от Европейския съюз ще сближи още повече Лондон и Вашингтон. Той обаче предизвести британците, че не би трябвало да обръщат тил на европейските страни.

По отношение на Близкия изток, Хенри Кисинджър съобщи, че остарелият международен ред се е сринал. „ В предишното беше допустимо да се основат нужните съюзи в района, само че към този момент не е по този начин. Максимата, която се прилагаше в Близкия изток, към този момент не работи. Тя беше, че врагът твоя зложелател е твой другар. Сега врагът най-вероятно е и твой зложелател “, съобщи дипломатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР