Политическата криза трябва да се избегне почти на всяка цена.Това

...
Политическата криза трябва да се избегне почти на всяка цена.Това
Коментари Харесай

Кирил Петков: Политическата криза трябва да се избегне почти на всяка цена

" Политическата рецесия би трябвало да се избегне съвсем непременно ".

Това съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков при започване на консултациите при президента Румен Радев по отношение на връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление.

" Ние осъзнаваме голямата отгворност ", съобщи Петков.

И добави, че единственото, което не би трябвало да се прави, е да се дават 2 милиарда лева " в ръцете на 8-10 индивида ".

https://www.clubz.bg/uploads/2022/07/румен радев съвещания вб петков василев пп.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

" Максимално диалогични сме, подготвени сме да създадем всичко допустимо да има България работещ парламент и държавно управление. Единствено не сме подготвени да дадем всички публични средства на шепа хора да ограбват популацията.

Много зависи и от вашето решение при кой ще отиде третия мандат. Очакваме с голямо неспокойствие. Ако е при наши настоящи коалицинни партнори, ние см безусловно отворени за диалог и диалогичност ", сподели Петков.

Попитан от президента дали са подготвени на диалог с всички свои досегашни сътрудници, т.е. и с " ИТН ", той отговори:

" Готови сме да приказваме с безусловно всички полтически партии и техните депутати, които могат да вемат сами решения и не са подвластни от подмолни сили, които не са в Народното събрание. Без предоставяне опцията задкулисието да вземе бъдещото упраление ".

В началото президентът посочи очертаващата се газова рецесия - с намек за рецензия към ръководещите, че не са обезпечили доставки. Петков изясни, че азерският газ към този момент течал към Бъгария и е на една трета от цената на досегашния ни снабдител. Според Петков в стопански отношение България е добре, а инфлацията е привнесена извън.

Очаквайте подробности
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР