Политическата формация, начело с Кирил Петков и Асен Василев -

...
Политическата формация, начело с Кирил Петков и Асен Василев -
Коментари Харесай

При 93% обработени протоколи: „Продължаваме промяната” запазва преднината си

Политическата групировка, отпред с Кирил Петков и Асен Василев - " Продължаваме Промяната ", води на предварителните парламентарни избори. Това сочат данните на ЦИК към 16.30 ч. в понеделник след обработката на 93.28% от протоколите.

Според данните 25.46% от гласоподавателите са дали своят вот за Политическа партия. ГЕРБ остава на второ място с 22.78%, а Движение за права и свободи получава 13.17%. Българска социалистическа партия е с 10.28% от гласовете. " ИТН " е на пета позиция с 9.60% от гласовете. Още две партии влизат в 47-ото Народно заседание - " Демократична България " с 6.16% и " Възраждане " с 4.88%.

Останалите политически сдружения понастоящем не минават четирипроцентния предел. Преброяването на гласовете продължава.

В изборите за президент досегашният държавен глава Румен Радев, който се кандидатира за втори мандат, води с 49.39%. Подкрепената от ГЕРБ самостоятелна кандидат-президентска двойка Анастас Герджиков и Невяна Митева е на второ място с 22.75%, което значи, че следва балотаж идната неделя. Трети е претендентът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, за който съгласно данните към 16.30 ч. са дали своят вот 11.81%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР