Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) подкрепя националния протест на

...
Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) подкрепя националния протест на
Коментари Харесай

Партия МИР подкрепи националния протест на превозвачите и техните справедливи искания

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) поддържа националния митинг на превозвачите и чиновниците в превоза. Това се споделя в позиция на партията, публикувана до медиите. Протестът упорства за разговор и актуализиране на държавния бюджет за превъзмогване на последствията от пандемията и високите цени на горивата и енергоносителите. В него се включват работещите в столичния градски превоз, метрото и Центъра за градска подвижност.

„ Исканията на превозвачите и чиновниците в превоза са изцяло обективни и обосновани и точно по тази причина партия МИР ги поддържа. Проблемите в превоза освен не се вземат решение, само че и всекидневно се задълбочават. Липсва както единна дълготрайна национална транспортна политика, по този начин и настояща национална транспортна скица “, съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР са безапелационни, че Николай Събев е най-некомпетентният, неопитен и недиалогичен министър на превоза в най-новата история на България и че решаването на проблемите в бранш превоз ще се отпуши единствено след оставката на Събев като министър.

„ Министърът на превоза нанесе големи вреди както върху автомобилния, по този начин и върху железопътния превоз. Той съзнателно раздели типовете превоз и ги опълчи едни на други, а всички те би трябвало да се преглеждат като единна транспортна система. Със своите дейности и бездействия Събев вреди на превоза в България и на всички участници и чиновници в него и неотложно би трябвало да подаде оставка, тъй като след умишленото заличаване на Български пощи, той ще унищожи и цялата транспортна система на страната “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР упорстват държавното управление неотложно да възобнови разговора с превозвачите и транспортните синдикати и да бъдат изпълнени техните обективни претенции.

„ Ако не бъдат решени незабавно проблемите в превоза това значи, че ще бъде нарушена веригата на доставките, което ще засегне всеки български жител, българската стопанска система и всички други сфери. България има дадености да се трансформира в транспортен хъб на Европа и да дава налични и качествени транспортни услуги, само че с цел да стане това, страната ни би трябвало да се ръководи от способени хора с визия “, съобщи още Симеон Славчев.

Според партия МИР през България могат да минават огромна част от транспортните потоци, което ще сътвори доста нови работни места и ще развие стопанската система и обществената инфраструктура.

„ Трите стълба на стопанската система са превоз, инфраструктура/логистика и дигитализацията. Ако успеем да обединим дигитализацията с логистичните даденостите, които имаме, то България ще се трансформира в натурален транспортен терминал на Европа “, сподели още ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

За съпоставяне от партия МИР показаха, че сега България употребява не повече от 20% от капацитета си. Според специалистите на МИР единствено посредством промяна на моделите на веригите на доставки България ще може да употребява най-малко 50% от потенциала си, което съществено ще раздвижи българската стопанска система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР