Покрай Платинения ѝ юбилей тази година образът на кралица Елизабет

...
Покрай Платинения ѝ юбилей тази година образът на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Привилегиите на кралица Елизабет II, които не притежава никой друг по света

Покрай Платинения ѝ празник тази година обликът на кралица Елизабет наподобява съвсем идиличен. Зад живота в дворци, почестите и непрекъснатото внимание на поданиците обаче се крият и някои не толкоз блестящи детайлности.

Като да вземем за пример, че кралицата се употребява с имунитет по отношение на над 160 английски закона. Те варират от нарушение на екологични разпореждания до права на служащите и цялостна цялост на протичащото се на територията на всичките кралски парцели, написа lifestyle.bg.

От вестник Guardian, които са провели огромно изследване за имунитета, с който се употребява Елизабет, напомнят случай от 2007 година, когато лесничей в естествения резерват Дерсингам Бог в Норфолк отива да следи прибирането на два полски блатара - застрашена във Англия птица.

На свечеряване обаче се чуват изстрели и двата блатара падат на земята. Изстрелите са пристигнали от Сандрингам - вилата на кралицата до резервата, където тогава 23-годишният принц Хари и негов другар са излезли да ловуват.

От подадения сигнал към Natural England - организацията, която ръководи резервата, и полицията не следва нищо. Защото с цел да проверяват случилото се, те би трябвало да получат позволение да влязат в Сандрингам от кралицата.

Разследването на Guardian демонстрира още, че са признати десетки закони, които не разрешават на полицията да влиза в частните парцели на Елизабет без нейно единодушие и да проверява закононарушения, които варират от ловуване на застрашени типове до замърсяване на околната среда с пестициди, употребени в Сандрингам.

Подобна привилегия не има никой различен притежател на земя във Англия, прецизират от изданието. И разяснява, че английското държавно управление и Бъкингамският замък са отказали да разясняват в елементи изключенията от закона, направени за кралицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР