Поканата към Русия да се върне във формат Г-8 в

...
Поканата към Русия да се върне във формат Г-8 в
Коментари Харесай

Знак на слабост за ЕС ли е идеята за връщане към формата Г-8?

Поканата към Русия да се върне във формат Г-8 в настоящия подтекст ще бъде знак за уязвимост на Г-7, съобщи източник в Съвета на Европейския съюз.
„ Идеята да се предложения Русия на срещите на Г-7 без предварителни условия би била контрапродуктивна, това е знак за уязвимост “, счита източникът.
Източникът акцентира, че съгласно европейската страна „ повода за изключването на Русия от Г-8 през 2014 година остава и до през днешния ден “
Уточнява се, че изказването е направено в навечерието на срещата на високо ниво на държавните глави на Г-7 в Биариц (Франция) на 24-26 август.
По-рано различен европейски посланик съобщи, че осъществяването на Минските съглашения е причина за унищожаване на глобите против Русия и покана Москва за Г-8.
В същото време Европа не разяснява обстоятелството, че Русия не е страна по Минските съглашения, а поръчител за тяхното осъществяване, дружно с Германия и Франция.
Източникът добави, че тематиката за завръщането на Русия в организацията не е в формалния дневен ред на срещата на водачите на Г-7, „ все пак тя може да бъде повдигната от водачите в раздела за връзките с Русия “.
По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че поддържа завръщането на Русия в Г-7.
В същото време президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че възраждането на формата на Г-8 с присъединяване на Русия ще стане допустимо едвам след „ завръщането “ на Крим и края на спора в Донбас.
Крим стана съветски район след референдума, повече от 96% от участниците поддържат обединяването с Русия. Президентът Владимир Путин акцентира, че въпросът за собствеността на Крим е закрит изцяло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР