Покачването на акциите на Berkshire Hathaway и няколко други компании

...
Покачването на акциите на Berkshire Hathaway и няколко други компании
Коментари Харесай

Акциите на Berkshire Hathaway достигнаха рекорд и повишиха индексите в САЩ

Покачването на акциите на Berkshire Hathaway и няколко други компании увеличи американските пазари в понеделник, помагайки на Уолстрийт да се възвърне от скорошните загуби.   Компанията на Уорън Бъфет, която има разнообразни бизнеси, измежду които Geico и BNSF Railway, завърши сесията с рекордна цена на акциите, откакто през уикенда регистрира рекордна облага за второто тримесечие.    Акциите на Berkshire от клас B се покачиха с 3,6% до $362,58, отбелязвайки първия си нов връх за всички времена от март 2022 година, когато Федералният запас стартира да покачва лихвените проценти.   Това оказа помощ за издигането на S&P 500 до дневен растеж от 0,9%.    Dow Jones Industrial Average добави 408 пункта, или 1,2%.    Nasdaq Composite изглеждаше подготвен за съществени намаления при започване на търговията, понесен надолу от акциите на Tesla, които паднаха с цели 4,4% след напускането на дългогодишния основен финансов шеф Закари Къркхорн. Производителят на електрически коли в последна сметка приключи комерсиалната сесия с 1% надолу, а показателят на софтуерните компании означи растеж от 0,6%.

„ Ако приемете, че Berkshire е микрокосмос на по-широката стопанска система, има бичи причини за разширение на ралито на фондовия пазар оттатък софтуерните акции “, разяснява Катрин Сейферт, вицепрезидент по изследване на капитала в Центъра за финансови изследвания и разбори (CFRA), представена от The Wall Street Journal.
Силното тримесечие за застраховането и презастраховането и облагите в капиталовия портфейл на Уорън Бъфет са подтикнали положителното показване на конгломерата. Сейферт споделя обаче, че под повърхността представянето на колоса рисува друга картина: железопътната линия, енергетиката и индустриалните холдинги на Berkshire се забавят, като се чака по-високите лихви да продължат да оказват напън върху старите стопански браншове.

Инвеститорите чакат нови знаци за посоката на лихвените процеси след оповестяването на данните за инфлацията по-късно тази седмица. Въпреки че тя се плъзна към задачата на Фед от 2%, вложителите подозират, че последната миля може да се окаже сложна, насърчавайки банкерите да запазят лихвите рестриктивни за месеци напред. Ръстът на заплатите изпреварва инфлацията, която от своя страна може да се окаже по-завишена поради възобновяване на цените на горивата, разяснява WSJ. 
Индексът на потребителските цени в четвъртък ще бъде последван от данни за индустриалната инфлация. Уолстрийт също по този начин чака изследването за потребителските настройки на Университета на Мичиган в петък. 

Федералният запас увеличи лихвените проценти до 22-годишен връх през юли, сигнализирайки за по-нататъшни нараствания. В понеделник Мишел Боуман от Фед сподели, че евентуално ще са нужни спомагателни нараствания на лихвените проценти, с цел да се укроти инфлацията, акцентирайки, че тя е прекомерно висока, а постоянният напредък на работните места и икономическата агресия обезпечават в допълнение гориво за нейното задържане.
На дълговите пазари доходността на 10-годишните облигации на Съединени американски щати се увеличи до 4,076% от 4,060% в петък. Тази на 2-годишните облигации затвори на 4,756% от 4,791%. Дългосрочните доходности се покачват частично в очакване на огромния брой продажби на облигации от държавното управление на Съединени американски щати тази седмица, отбелязва WSJ. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР