Пожарникарите на американския щат Флорида публикуваха в социалните мрежи снимки

Пожарникарите на американския щат Флорида публикуваха в социалните мрежи снимки ...

Вижте какво се случи с Ford, който беше ударен от мълния


Пожарникарите на американския щат Флорида публикуваха в социалните мрежи снимки на инцидент, станал на една от местните магистрали. Шофьорът и пътникът на пикап Ford F-150 се движат по магистралата по време на ураган, когато мълния внезапно пада пред колата, отчупвайки масивно парче асфалт.

Пикапът е най-продаваното превозно средство в САЩ и е известен със своите характеристики за безопасност, както и със здравата си конструкция. Нито едно от предимствата на автомобила обаче не успява да предотврати инцидента, възникнал на магистралата по време на гръмотевична буря.
Вижте какво се случи с Ford, който беше ударен от мълния

Голямото парче асфалт се отчупва от пътя и буквално прониза вътрешността на пикапа. Изхвърлената пътна настилка пробива предното стъкло и излита през задното. За щастие на шофьора и пътника в пикапа, парчето асфалт преминава между тях така че те се разминават без сериозни наранявания.

Въпреки това те все пак са откарани в болница, където са им извадени множество парчета стъкло. Според експертите ударът от мълния в пътното платно е причинил моментално изпаряване на водата на мястото и е провокирало мощната взривна вълна, в резултат на което парчето асфалт се отчупва и полита във вътрешността на пикапа.

Източник: fakti.bg