Пожарникарите на американския щат Флорида публикуваха в социалните мрежи снимки

...
Пожарникарите на американския щат Флорида публикуваха в социалните мрежи снимки
Коментари Харесай

Вижте какво се случи с Ford, който беше ударен от мълния

Пожарникарите на американския щат Флорида разгласиха в обществените мрежи фотоси на случай, станал на една от локалните автомагистрали. Шофьорът и пасажерът на пикап Ford F-150 се движат по автомагистралата по време на вихър, когато гръмотевица ненадейно пада пред колата, отчупвайки солидно парче асфалт.

Пикапът е най-продаваното транспортно средство в Съединени американски щати и е прочут със своите характерности за сигурност, както и със хубавичко си структура. Нито едно от преимуществата на автомобила обаче не съумява да предотврати случая, зародил на автомагистралата по време на гръмотевична стихия.
 Вижте какво се случи с Ford, който беше ударен от гръмотевица

Голямото парче асфалт се отчупва от пътя и безусловно прониза вътрешността на пикапа. Изхвърлената пътна настилка пробива предното стъкло и излетява през задното. За благополучие на водача и пасажера в пикапа, парчето асфалт минава сред тях тъй че те се разминават без съществени пострадвания.

Въпреки това те въпреки всичко са откарани в болница, където са им извадени голям брой части стъкло. Според специалистите ударът от гръмотевица в пътното платно е предизвикал мигновено изпаряване на водата на мястото и е предизвикало мощната взривна вълна, вследствие на което парчето асфалт се отчупва и полита навътре в пикапа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР