Пожарът в търговския център в Кемерово причини смъртта на 64

...
Пожарът в търговския център в Кемерово причини смъртта на 64
Коментари Харесай

Русия плаши света с нарисувани ракети, а изтребва сама себе си

Пожарът в комерсиалния център в Кемерово аргументи гибелта на 64 души, доста от които деца, а в границите на следствието на нещастието се оказа, че в тази ситуация е имало доста нарушавания. 

Следователите са разкрили тежки нарушавания както в структурата, по този начин и във въвеждането в употреба на комерсиалния център. В същото време очевидци на нещастието описаха за това по какъв начин децата са били заключени в киносалоните. Изходите също са били заключени. 

Антон Орехъ пише за това в коментар за " Ехото на Москва ". Публикуваме текста му без съкращения. Заглавието е на OFFNews:

Хайде да кажем високо дружно, че за всичко е отговорен Путин и с това да приключим. Това ще ни изясни всичко един път и вечно. Но в случай че е отговорен Путин, значи никой не е отговорен. А имаше отговорни и отговорните бяха доста. Някой по този начин е построил този търговски център, че той се е запалил по-бързо, в сравнение с в случай че го бяха залели с бензин. След 14 секунди всичко е било в огън и черен пушек. Нищо не се е виждало и не е можело да се диша - да се спасиш можеш единствено с знамение!

Някой го е построи по този начин, разбирайки, че в случай че има пожар, хората неизбежно ще загинат. А някой е подписал акта и е приел градежа. Обричайки хората на гибел. Колко би трябвало да се заплати за подобен автограф? А някой е заключил вратите на изходите за евакуация. Въобще не разбирам по какъв начин на тези порти може да има ключалки. Но вратите са били заключени, тъй като за някого по този начин е било по-удобно. Някой е заключил вратите на кинозалите. За да не влизат хора без билети. Но когато всичко е почнало да гори, този човек не е мислел за децата, които е заключил, и се надявам, че ще попадне в Ада и там постоянно ще гори и ще се мъчи по този начин, както са се мъчили тези деца. Някой е назначил за отговорник на противопожарната система готвач, който просто е спрял алармата. 

Всичко това е адска примес от подкупи, нелепост и безразличие. Казват, че би трябвало да се търсят началниците, а не " редниците ". А за какво би трябвало да щадим " редниците "? Да щадим всички тези хора, които със взаимни старания погребаха десетки хора. Но ние няма да забравим и за началниците. Те стояха с глупави физиономии и си мърмореха под носа, без да знаят какво да създадат, а по-късно бягаха от хората, тъй като просто се опасяваха да ги погледнат в очите. 

Няма да забравим за локалния чиновник на Министерството на изключителните обстановки, чиято кола коства повече, в сравнение с заплатата му за цяла година. Тези коли, къщи и парцели не могат да бъдат купени по различен метод, с изключение на с подкупи, и това са кървави пари, тъй като на такива хора им дават пари за гибелта на изгорели деца.

Губернаторът Тулеев в този момент също страда от персонална болежка. Но той на първо място останало стартира да благодари на Путин. Путин при цялата му претовареност намерил време и се обадил! Тулеев го споделя не просто ей по този начин. С това подмазване той желае да се избави от позорна оставка. 

Но ние по този начин или другояче ще си спомним и за Путин. С какво е толкоз необикновено ангажиран? Какви каузи за него са по-важни от починали деца? Защо денонощие след нещастието беше още в Москва, а не в Кемерово? И в случай че десетки починали хора са малко за това в страната неотложно да бъде разгласен печал, то какъв брой още би трябвало да загинат? Къде е чертата, след която би трябвало да скърби цялата страна?

Но нашата страна не е единствено страната на Путин, Тулеев и всякакви жалки хора със свински муцуни. Това е страната на всички тези " редови войници ". Ние сами се убиваме всекидневно с лакомия, нелепост и безразличие. Това е страната на самоубийците, която плаши света с нарисувани ракети и всеки ден изтребва сама себе си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР