Пожарът, който възникна тази сутрин в ТЕЦ "Марица-изток 2", няма

...
Пожарът, който възникна тази сутрин в ТЕЦ "Марица-изток 2", няма
Коментари Харесай

Няма проблем за сигурността на енергийната система

Пожарът, който породи тази заран в Топлоелектрическа централа "Марица-изток 2 ", няма да се отрази на сигурността на енергийната система. Блокът е в планов ремонт до края на август. Това разгласи енергийният министър Теменужка Петкова, която дойде на място, с цел да ревизира ситуацията след пожара в енергийната централа.

Пожарът, избухнал към 10 часа тази заран в Топлоелектрическа централа "Марица изток 2 ", е локализиран и не може да се трансферира върху други уреди. Огънят е горящ ненадейно от гума на абсорбера на сероочистващата апаратура на блок 8. Коминът на оборудването, висок 135 метра, се е срутил. Вътрешна пожарна на ТЕЦ-а е почнала загасителните дейности, а по-късно са се присъединили още четири пожарни от Стара Загора, които са допотушили пожара. Сформиран е спешен щаб във връзка случая.

"Най-важното е, че жертви и потърпевши хора няма. Благодаря за бързата и съответна реакция на работещите в държавната централа, както и на чиновниците от Групово дело "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", с помощта на които няма потърпевши по време на случая. Регионална инспекция за опазване на околната среда е направила измервания за чистотата на атмосферния въздух и е открила, че няма превишаване на нормите ", сподели Петкова.

Предстои оглед от способените институции и оценка на нанесените по време на пожара вреди. Застрахователната компания, в която е застрахована Топлоелектрическа централа "Марица-изток 2 ", към този момент е осведомена.

Изпълнителният шеф на централата инж. Живко Динчев добави, че два от блоковете на ТЕЦ-а – седми и осми – са в планов ремонт. По данни на, следва седми блок да бъде пуснат в употреба идващия месец, а осми блок – в края на м. август. Останалите блокове работят обикновено.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР