Към момента половината оборудване за проекта АЕЦ „Белене“ е доставено

...
Към момента половината оборудване за проекта АЕЦ „Белене“ е доставено
Коментари Харесай

Оборудването за АЕЦ „Белене“ се съхранява при спазване на всички изисквания

Към момента половината съоръжение за плана АЕЦ „ Белене “ е доставено и то се съхранява при съблюдаване на всички условия на съветските производители “, акцентира министър Теменужка Петкова пред медии по време на ревизия на площадката. В инспекцията участваха изпълнителните шефове на „ Български енергиен холдинг “ ЕАД господин Петьо Иванов и на „ Национална електрическа компания “ ЕАД господин Петър Илиев, оповестиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Преди да стартират доставките има направени схеми за разположение на идващото съоръжение в сходство с условията на заводите производители за консервация, превозване и предпазване.

Спазват се всички разпореждания според техническите паспорти на детайлите от оборудването. „ Всяка част е ситуирана тъкмо там, където са решили производителите.

Лично министър-председателят Бойко Борисов се ангажира с проблема по предпазване на оборудването “, сподели министър Петкова. По думите й шахтата, чиято опаковка бе нарушена при превозване, е преопакована. В склада на закрито са сложени тези елементи, които производители са определили да са там.

Съгласно подписано съглашение сред „ Национална електрическа компания “ ЕАД и Атомстройекспорт се планува останалата част от оборудването, предопределено за плана „ Белене “ да бъде доставено у нас до края на годината.

Министър Петкова бе безапелационна, че решение за бъдещето на оборудването следва да се вземе при необятен консенсус.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР