Пожар на метри от бензиностанция. Този следобед пламъци обхванаха дървета,

...
Пожар на метри от бензиностанция. Този следобед пламъци обхванаха дървета,
Коментари Харесай

Десетки вили горят край Казанлък

Пожар на метри от бензиностанция. Този следобяд пламъци обгърнаха дървета, треви и шубраци в региона на Казанлък. Изгорели са над 50 декара борова гора. Подбалканският път остава затворен към този момент часове наред поради задимяване. Изгорели са доста вилни постройки. А огънят още не е овладян.

Четирима души са евакуирани от вилни постройки. Двама са настанени в общински жилища.

„ Пожарът се популяризира на три фронта – на север към военния полигон, на изток в посока Мъглиж и на юг към село Овощник ”, изясни Станимир Тончев, шеф на пожарната работа.

Само за минути огънят обхвана борова гора и потегли към бензиностанция. Пламъците се извиваха безусловно до бензиноколонките. Всички чиновници бяха евакуирани. Пожарникарите съумяха да спрат огъня безусловно на 10 метра от бензиностанцията.

Огънят бушуваше към няколко автокъщи, а притежателите и чиновниците им започнаха да реалокират колите. Сред борещите се да избави бизнеса си бе и Мая. „ Уплахата те кара да се самосъхраниш по някакъв метод, и в същото време и имуществото да спасиш ”, споделя тя.

Огънят стигнал и до къщата на Димитър. Той самичък съумява да загаси горящия бор.

„ Огънят мина над къщата от горната страна. Всичко беше пъкъл. Бях я оставил къщата, но имам жена и дете и споделих, че няма да я оставя и пристигнах отново в огъня ”, споделя Димитър.

Стефан стопира колата си и се втурва да оказва помощ. Спасява куче, вързано в една от къщите, където пожарът се е разраствал.

„ Откачих му каишката в последния миг, изкарах го на асфалта и го пуснах да бяга ”, споделя Стефан.

Пожарът е унищожил десетки къщи във вилната зона до Казанлък. Доброволци също се включиха в гасенето.

Най-голямата компликация при гасенето на пожара бе непрекъснато сменящият посоката си мощен вятър в региона.

Източник: Нова
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР