Пожар избухна в депото за строителни отпадъци край Хасково, съобщиха

...
Пожар избухна в депото за строителни отпадъци край Хасково, съобщиха
Коментари Харесай

Голям пожар избухна в депото за строителни отпадъци край Хасково /снимки/

Пожар избухна в депото за строителни боклуци край Хасково, оповестиха от Общината.
На място са били изпратени три противопожарни автомобила, които не разрешили огънят да се разрасне. По предписание на заместник-кмета Динко Тенев е изпратена водоноска от община Хасково, както и вода за огнеборците.
Служителите на КОРЗ и „ Екопрогрес “ спомагат на пожарникарите за по-бързото преодоляване на огъня. Община Хасково изпрати на място и тежка техника, която да подкрепи потушаването на пожара.
„ Вероятно става въпрос за самозапалване, поради високите температури през последните дни “, разяснява заместник-кметът Динко Тенев. „ Въпреки, че тук би трябвало да се изхвърлят единствено строителни боклуци, доста постоянно някои жители нарушават разпоредбите и изхвърлят гуми, стъкла и други.
Именно тези боклуци са леснозапалими и се стига до сходни произшествия “, сподели още Динко Тенев. Предстои противопожарните специалисти да открият съответните аргументи за запалването.
Няма заплаха за града и хората. През цялата нощ на мястото на случая ще останат противопожарни екипи и чиновници на общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР