Днес е в сила жълт код за значителни валежи и

...
Днес е в сила жълт код за значителни валежи и
Коментари Харесай

Внимание! Предупреждения за порои и бури и през следващите 24 часа, Северозападът е в риск

Днес е в действие жълт код за обилни превалявания и стихии в доста области в половин България, в това число Враца, Монтана и Видин. В по-голямата част от страната ще има слънчеви часове, само че основно над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.
До края на деня и през нощта на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб, в Източна България – до сдържан вятър от източната четвърт.
Максималните температури ще бъдат сред 22° и 27°, в София – към 22°.
През идващото денонощие облачността над страната ще бъде най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна.
На доста места ще има превалявания. В обособени региони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични стихии. Там има условия за местни интензивни феномени, обилни количества на преваляванията и за градушки.
Дневните температури ще са по-ниски от днешните и ще бъдат сред 19° и 24°, в София – към 19°.
В петък ще доминира слънчево време, само че след обяд още веднъж ще се развива купеста, над планинските региони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали временен дъжд, ще прегърми, в обособени региони в Югозападна България - по-интензивно.
През почивните дни вероятността за превалявания в по-голямата част от страната краткотрайно понижава, само че след обяд в обособени планински региони в Западна България ще превали временен дъжд.
В понеделник вероятността за превалявания към момента е дребна, ще има доста слънчеви часове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР