През следващото денонощие облачността над страната ще бъде предимно значителна,

...
През следващото денонощие облачността над страната ще бъде предимно значителна,
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква утре

През идващото денонощие облачността над страната ще бъде най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще е малко по-високо от междинното за месеца.

На доста места ще има превалявания. В обособени региони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични стихии, там има условия за местни интензивни феномени, обилни количества на преваляванията и за градушки. През нощта ще бъде съвсем безшумно, а денем ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, в София – към 19°.
  
Над Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често забележителна и там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималните температури ще са сред 19° и 21°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици, над 2700 m преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра – към 7°.

В петък ще доминира слънчево време, само че след обяд още веднъж ще се развива купеста, над планинските региони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали временен дъжд, ще прегърми, в обособени региони в Югозападна България - по-интензивно. Сутринта ще е малко по-хладно, само че денем ще стартира стопляне. В събота вероятността за превалявания в по-голямата част от страната краткотрайно понижава, само че след обяд в обособени планински региони в Западна България ще превали временен дъжд. Вятърът ще бъде с източна съставния елемент, ще се усили и ще бъде най-вече сдържан. Дневните температури ще се покачат още малко и оптималните ще са най-вече сред 24° и 29°, по Черноморието - към 20.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР