Погрешно е да се смята, че гарнитурите към месните специалитети

...
Погрешно е да се смята, че гарнитурите към месните специалитети
Коментари Харесай

Идеи за зеленчукови гарнитури

Погрешно е да се счита, че гарнитурите към месните специалитети би трябвало безусловно да се подготвят от ориз или картофи. Много по-здравословно е да се научите да ги приготвяте от зеленчуци като моркови, грах, зеле и други Ето няколко потребни хрумвания за зеленчукови гарнитури.

Пюре от моркови

Необходими артикули: 1 кг моркови, 125 г масло, 7 с. л. брашно, 2 яйца, 250 г прясно мляко, сол и черен пипер на вкус

 Пюре от моркови

Начин на подготвяне: Морковите се обелват, нарязват и сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се пасират. В част от маслото се запържват брашното и пасираните моркови, като добавяте и последователно и млякото, до момента в който сосът се сгъсти. Накрая прибавяте яйцата до цялостната подготвеност на пюрето, след което го поливате с останалото масло.

Пържен праз

Необходими артикули: 2 кг праз лух, 100 г масло, 5 с. л. брашно, сол, горчица на зърна

Начин на подготвяне: Почистеният праз лук се нарязва на части с дължина от към 10 см. Сварява се в подсолена вода за малко време, изважда се, отцежда се и се овалва в брашното. Изпържва се в маслото до цялостна подготвеност и се сервира дружно с малко горчица на зърна.

Задушени зеленчуци

 Гарнитури

Необходими артикули: 1 пакет примес от замразени зеленчуци, сол и черен пипер на усет, 100 мл масло, няколко стръка магданоз

Начин на подготвяне: Зеленчуците нямат потребност да бъдат размразявани. В съд разтопявате част от маслото и пускате готовата примес. Добавяте малко подсолена вода и оставяте гарнитурата да се задушава на слаб огън, до момента в който всички зеленчуци омекнат и водата се изпари. Добавяте останалото масло, до момента в който се разтопи, и подправяте с черния пипер на усет и нарязания на ситно магданоз.

Кюфтета от карфиол

 Карфиол

Необходими артикули: 1 огромна глава карфиол, 250 г картофи, 150 г масло, 5 с. л. брашно, 1/2 кофичка кисело мляко, 3 яйца, сол, чесън на прахуляк и черен пипер на усет, няколко стръка магданоз

Начин на подготвяне: Карфиолът се накъсва на цветчета и се сварява в подсолена вода. Отцежда се и в допълнение се нарязва на дребно в купа. Към него се прибавят сварените и настъргани картофи, яйцата, сухите подправки и нарязаният на ситно магданоз.

При липса на магданоз може да се употребява и копър. Всичко се омесва добре и се оставя за към 1 час в ледник. След това от тази примес се оформят кюфтета, овалват се в брашното и се изпържват кюфтета, които се заливат с малко кисело мляко, преди да бъдат сервирани.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР