Подводната археология е на около сто години. За това време

...
Подводната археология е на около сто години. За това време
Коментари Харесай

Кой е построил подводните пирамиди?

Подводната археология е на към 100 години. За това време откривателите са направили доста удивителни открития. В другите краища на света са намирани загадъчни уреди, които наподобяват на древноегипетските пирамиди.

Езерото Рок се намира на четиридесет километър на изток от Медисън, щата Уисконсин. Водата в него е мътна при неприятно време и нищо не се вижда.

Но през 1936 година при хубаво време някой си доктор Морган прелитал със спортния си аероплан над водоема и видял под водата очертанията на три огромни обекта.

Той понижил височината и пред погледа му се разкрили отчетливи силуети на пирамиди. След тази преживелица от Рок се заинтересували археолози от целия свят.

 Кой е построил подводните пирамиди?

Под водата била открита каменна стена, която, при обикалянето й придобила пирамидална форма. След това никой не можел да открие пирамидите, въпреки че имало доста гмуркачи.

Едва десетина години по-късно пристигнали археолози с най-модерна техника и изследвали цялото езеро квадрат по квадрат, до момента в който разкрили първата пирамида.

Сградата била с вярна форма и имала правоъгълна основа с размери девет на 10 метра. Тя сигурно е създание на човешки ръце, безапелационни са археолозите.

През 1985 година до японския остров Йонагуни инструкторът по гмуркана Кихачиро Аратаке се натъкнал на чудноват обект, който се състоял от каменни платформи с геометрични орнаменти.

Конструкцията приличала на пирамидите на античните шумери. Оказало се, че тя има аналогия със светилището Мачу Пикчу, издигнато от инките в Южна Америка.

Как обаче храм на инките се е оказал край крайбрежията на Япония, не е ясно. Все отново става въпрос за просвета, която се е появила на различен континент. Неотдавна следващата пирамида бе открита на дъното на китайското езеро Фусян.

Тя е висока деветнадесет метра, направена е от каменни плочи и има стълбовидна конструкция. На дъното на езерото са открити още десетина сходни обекти.

В региона на Бермудския триъгълник са открити две подводни великански пирамиди, чиито размери са по-големи от пирамидата на Хеопс в Египет. Двете пирамиди са издигнати от незнаен материал, който наподобява на дебело стъкло. Според експертите те са издигнати преди към половин век.

Дали тези пирамиди са плод на човешкия талант или пък са направени от извънземни, към момента не е ясно. А за какво има идентични постройки на дъното на океаните в разнообразни краища на планетата, може би ще се разбере след време.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР