Подсъдимият за шпионаж шеф на Национално движение Русофили и на

...
Подсъдимият за шпионаж шеф на Национално движение Русофили и на
Коментари Харесай

Подсъдимият за шпионаж шеф на движение "Русофили" се срещна с Лавров

Подсъдимият за шпионаж началник на Национално придвижване " Русофили " и на партия " Русофили за възобновление на Отечеството "  Николай Малинов се е срещнал в Москва с съветския външен министър Сергей Лавров. Срещата е била на 21 октомври, излиза наяве от уеб страницата на " Русофили ".

Тази седмица в Софийския градски съд би трябвало да продължи делото против Малинов. То е във фаза " разпит на очевидци " и за четвъртък са призовани трима.

През септември 2019 година прокуратурата шумно разгласи, че е задържала председателя на Националното придвижване " Русофили " Николай Малинов. След като изкара няколко часа в ареста, Малинов излезе против 50 000 лева парична гаранция и обвиняване в шпионаж в интерес на съветски организации и съветски жители. Доказателствата по делото, публикувани от прокуратурата, се оказаха куп материали за връзките сред Русия и България, по които работил Малинов. Прокуратурата разгласи, че той правел схеми за закупуване на български предприятия от съветски фирми и по този начин заплашил националната сигурност. Любопитен факт е, че всички документи бяха на съветски с едно изключение -  информация, отнасяща се до оръжейната компания " Дунарит ", която е обект на множество бизнес ползи и подмолни кавги. Накрая стана ясно, че на двама руски граждани, с които Малинов е поддържал връзка - Леонид Решетников и Константин Малофеев, е неразрешено да влизат в България в идващите 10 години. Единият е бивш шеф в съветското разузнаване, другият - съветски милиардер.

Тъй като прокуратурата не внесе делото против Малинов до 18 месеца, от 10 март м.г. е без ограничения - отпадна наложената му парична гаранция, както и забрана му напуща България. Те не могат да бъдат наложени отначало без законови учредения за това. Пред " Сега " неговият юрист Димитър Вълчев изясни, че Малинов ще се яви в четвъртък за съвещанието на съда, както се е явявал всякога.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР