Подписка за подкрепа на нощните заведения и свободните артисти бе

...
Подписка за подкрепа на нощните заведения и свободните артисти бе
Коментари Харесай

Тръгна подписка за подкрепа на нощните заведения и свободните артисти

Подписка за поддръжка на нощните заведения и свободните актьори бе оповестена на стената на в обществените мрежи. Ето какво гласи тя:
 
Уважаеми господин Борисов,
Уважаеми господин Банов,
Уважаема г-жо Фандъкова,
С подхванатите ограничения за ограничение разпространяването на Ковид-19 на територията на София, а точно: недопускане на визити в нощни заведения, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други сходни нощни заведения за развлечения на закрито за интервала 25. 10 - 08. 11. 2020 година, с изключение на работата на нощните заведения, на процедура се стопира и концертната активност на актьори, музикални обединения, реализатори и диджеи в тези заведения.
Предвид несигурността в дефинирания интервал, както и на конкретиката в тълкуванието на тези ограничения, бихме желали да ви осведомяваме, че за разлика от артистите на държавна прехрана, както и чиновниците в държавната администрация (каквито сте и Вие), на които заплатите са обезпечени и при карантина, приходите на личния състав на нощните заведения и артистите на свободна процедура, стопират за по този начин неразбираемо избрания интервал.
При това едностранно взето решение за налагане на ограничаващите ограничения, без допитване и мнение от засегнатата страна, е редно с оповестяването и налагането на ограничения за ограничение на разпространяване на Ковид-19, да бъдат оповестени и приложени съответните ограничения за подкрепяне на директно засегнатите от тези ограничаващи ограничения нощни заведения и личен състав, музикални групи, диджеи и други актьори на свободна процедура, както и представляващите ги юридически лица.
След като следваме образеца на европейските страни за затваряне на нощните заведения, би трябвало да следваме и образеца им за поддръжка на засегнатия бизнес и хора.
Гласуваната за България европейска поддръжка от 29 милиарда евро не е ли точно за потърпевшите освен от ковид, само че и директно потърпевшите от ограниченията за ограничението му?
За този интервал, ние - личен състав на нощните заведения, музиканти, актьори, групи и диджеи, се оказваме, нагледно казано „ на улицата ”.
От Вашите бързи решения и съответни дейности зависи дали ще бъдем на улицата, непосредствено казано, или ще чакаме, както държавните чиновници на заплата, до момента в който пандемията утихне.
Ето и съответните претенции за подкрепяне на засегнатите от ограничаващите ограничения:
- Замразяване на наемите на заведенията, които са затворени и надлежно съкращаване на наемите на заведенията с понижено работното време, в резултат на ограниченията за периода;
- Програми за безусловна финансова помощ на фирмите, потърпевши от мерките;
- Освобождаване от погашение на осигуровки на личния състав на заведенията, както и на фирмите, наранени от ограниченията за целия период;
- Осигуряване опция за приемане на безлихвен заем на фирмите и физическите лица, директно наранени от ограниченията.
С почитание: Георги Згуров - Гурко
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР