Подписаният от президента Владимир Путин закон за електронните повиквателни в

...
Подписаният от президента Владимир Путин закон за електронните повиквателни в
Коментари Харесай

Путин вкара в сила важен закон за руската армия

Подписаният от президента Владимир Путин закон за електронните повиквателни в Русия влезе в действие. Новите правила за боен доклад улесняват активизирането на резервисти в армията.

Законът планува основаването на електронен указател на всички жители, които подлежат на боен доклад. В него ще се съхраняват техните персонални и паспортни данни, както и подробна информация за тяхното местопребиваване, месторабота, съдимост, обучение и здравословно положение. Въвеждат се така наречен електронни повиквателни, които ще се изпращат посредством интернет портала за публични услуги.
-->
Повиквателните ще се считат за връчени от момента на изпращането им и ще се пазят в обособен указател. Гражданите ще имат разполагаем 20 дни да се явят в съответните военни окръжия, като през този интервал ще им бъде неразрешено да напущат страната. Ако не го създадат, ще бъдат лишени от правото да ръководят автомобил, да се записват като самоосигуряващи се лица или еднолични търговци, да получават заеми и да се разпореждат с недвижимото си имущество.

На 11 април законът беше признат незабавно на второ и трето четене от Държавната дума. На идващия ден получи поддръжката и на сенаторите в Съвета на федерацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР