Подписахме меморандум за стратегическо партньорство в областта на технологиите на

...
Подписахме меморандум за стратегическо партньорство в областта на технологиите на
Коментари Харесай

Министър Пулев подписа в Абу Даби меморандум за стратегическо партньорство в областта на технологиите на бъдещето

Подписахме меморандум за стратегическо партньорство в региона на технологиите на бъдещето в Обединените арабски емирства. Това е мощен тласък за развиването на технологиите на бъдещето у нас и нов заем на доверие в страната и институциите. Това разяснява министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, който е част от формалната делегация, ръководена от президента Румен Радев при визитата му в Обединените арабски емирства по покана на президента на страната Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, оповестиха от пресцентъра на Министерството на нововъведенията и растежа.

Меморандумът е подписан в столицата на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Абу Даби с водещата софтуерна организация на ОАЕ, G42. Зад G42 са капиталите на държавен капиталов фонд на Абу Даби и американски профилиран софтуерен фонд. G42 разчита на екип от учени и инженери на международно равнище, и е профилиран в развойна активност във високи технологии, а от скоро осъществя и директни вложения в областта на цифровата съгласуваност, изкуствения разсъдък, като и ще реализира спомагателни дялови вложения в новаторски започващи компании.

Меморандумът за партньорство цели да насърчи съдействието във взаимноизгодни и предпочитани за България и Обединените арабски емирства сфери, свързани с високотехнологични процеси и услуги. Във фокуса на документа е ускоряването на развиването на нововъведенията и вложенията в разнообразни браншове на стопанската система, измежду които взаимна развойна активност, изкуствен интелект, стратегическо партньорство в цифрова промяна, облачни услуги и обработка и предпазване на данни.

Чрез документа се основават условия освен за осъществяване на вложения, само че и се подтикват контактите сред представителите на бизнеса от България и ОАЕ, както и сред бизнеса и държавния бранш.

Министър Пулев беше в Абу Даби като представител на формалната делегация, ръководена от президента Румен Радев при визитата му в Обединените арабски емирства. Подписания меморандум беше контрактуван напълно в хода на визитата на най-високо политическо равнище и вследствие на извършения в Абу Даби бизнес конгрес с присъединяване на български и локални компании.

Министър Пулев предложения сътрудниците да посетят България в идващия месец.

В Абу Даби бяха подписани и двустранни документи за съгласие в сферите на туризма, на земеделието, на образованието, на културата, както и за продан на информация сред Българската телеграфна организация и информационната организация (WAM) на ОАЕ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР