Подписахме безпрецедентно Национално тристранно споразумение. Аз нямам спомен да е

...
Подписахме безпрецедентно Национално тристранно споразумение. Аз нямам спомен да е
Коментари Харесай

Социалните партньори подписаха Национално тристранно споразумение. Какво урежда то?

Подписахме невиждано Национално тристранно съглашение. Аз нямам спомен да е правено нещо такова в България. Така стартира представянето на документа Кирил Домусчиев на конференция в Министерския съвет.
Това Национално съглашение е със статут на стратегия, акцентира икономическия министър Емил Караников.
По думите му то е артикул на 7 месеца договаряния сред бизнеса и синдикатите в НСТС, а по-късно и координиран с премиера Бойко Борисов и министрите му.
" Трябва България да бъде една съвременна страна с съвременно мислене, съвременен бизнес и съвременни синдикати. Така взехме решение да заровим томахавките и да създадем взаимни отстъпки и от двете страни ", изясни Домусчиев.
" Таргетът ни е в идващите 6 до 8 месеца по всички тези ограничения да бъдат стартирани дейности – законодателни действия или промени. Тук са целите на безусловно всичко, което би трябвало да се случи в границите на мандата на това държавно управление.То ще има и огромно значение и принос за превъзмогване на рецесията с ковид ", акцентира той.
" До 10 дни ще свикаме Национален стопански съвет, тъй като би трябвало да стартираме работа. Тук има краткосрочни, средносрочни цели. По незабавните би трябвало да заработим незабавно ", изясни икономическия министър.
От 2021г. минималната заплата към този момент по браншове
Очаквайте детайлности
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР