Подобно на България, и Румъния започна ваксинационната си кампания с

...
Подобно на България, и Румъния започна ваксинационната си кампания с
Коментари Харесай

Ваксините срещу COVID-19 в румънски окръг пристигнаха в кутии за пица

Подобно на България, и Румъния стартира имунизационната си акция с " кулинарен гаф ", който стана мотив за смешки и подигравка.

Имунизацията в югоизточния румънски окръг Яломица започва през днешния ден по обед, а идването на имунизациите провокира учудване измежду медиците, защото дозите бяха подредени в кутии за пица, оповестява в. " Адевърул ".

Местните издания разгласиха фотоси на кутиите, в които бяха доставени имунизациите в Окръжната болница в град Слобозия.

" Не знаех за този аспект, само че това няма връзка със сигурността на превозването им. Това е просто метод, по който са разграничени дозите. Важното е да се съблюдават условията за температурата, а амбалажът е по-маловажен ", разяснява доктор Валериу Георгица, координатор на националната имунизационна акция.

До момента в болничното заведение в Слобозия са се ваксинирали 45 медицински чиновници, а в окръга са доставени 61 флакона от имунизацията.

Според шефа на Дирекцията за публично здраве в Яломица Дан Ноел над 90 % от здравните чиновници в окръга са декларирали, че са съгласни да се имунизират в първия стадий от акцията. Той уточни, че имунизацията стартира от Окръжната болница в Слобозия, където 450 лекари и медицински сестри, т.е. 70 % от чиновниците, са изразили предпочитание да се имунизират.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР